Admin Admin
عدد المساهمات : 4080 تاريخ التسجيل : 07/04/2013
| موضوع: ملف كامل لمختلف أنواع الصواني بالفرن ج7 الجمعة ديسمبر 02, 2016 5:19 am | |
| صينية البطاطس 1كيلو لحم 1كيلو بطاطس 1بصلة كبيرة أو 2 متوسطين ملح - فلفل أسود - بهارات 3 وحدات طماطم 2ملعقة كبيرة معجون طماطم ( صلصة ) ماء حسب الحاجة ملعقة صغيرة سمن
الطريقة :
نجهز اللحم و نقطع البصل شرائح رفيعة ونقطع البطاطس شرائح متوسطة السماكة ندعك البصل بالملح وجزء من الفلفل الأسود ثم نضعه في الصينية مع اللحمه والبطاطس والتوابل ونقلب الخليط بأيدينا حتى تتوزع التوابل ثم نخلط الطماطم في الخلاط مع الماء وكذلك نذوب صلصة الطماطم في بعض الماء ونضعهم على البطاطس واللحمة الى أن تغطيها ثم نضعها على النار تغلى لمدة 5 دقائق تقريبا ثم نغطيها ونضعها في الفرن لمدة ساعة ونصف ثم نرفع عنها الغطاء لتتشرب الصلصة ولا تنهري البطاطس أى أن نرفع عنها الغطاء قبل نهاية النضج بنصف ساعة أو ساعة إلا ربع
صينية البطاطس باللحم لذيييييييذة المقادير : 1.. بطاطس 2.. جبنة مازرولا 3.. لحم مفروم 4.. بصل 4.. كزبراء 5.. فلفل أسود 6.. ملح 7.. باشميل
الطريقة: 1.. يحمر البصل بالزيت ثم نضع اللحم والكزبرا ونتبله بالملح والفلفل الى ان يستوي اللحم ثم يرفع من على النار 2.. يقطع البطاطس الى مكعبات ويقلى بالزيت ويترك جانباً 3.. اشعلي الفرن من الاسفل 4.. ضعي بالصينية البطاطس أولاً ثم اللحم ثم جبنة المازرولا ثم الباشميل 5.. دخليها الفرن حد ماتتحمى بعدين اشعلي الفرن من الأعلى لحد ماتتحمر ثم قدميهااا
صينية الجمبرى نجيب كيلو جمبرى ونفكه لو مجمد ودى مكونات الخلطه السريييييييه 10 فصوص ثوم بصلتين حبه طماطم كبيره او اتنين وسط 2 حبه فلفل اخضر 2 ليمونه ملح كمون فلفل اسود قليل جدااا
الطريقه
نضرب المكونات بالخلاط ماعدا الليمون لنفرمها ولكن ليس ناعم اوى بيكون على شكل حتت صغيره طيب وبعدين نعصر فى الاخر الليمونتين وليس فرم طيب بعدين نجيب صينيه نحط اول شئ طبقه من الخلطه دى وبعدها نرش شويه زيت خفيف بعدها طبقه جمبرى نرصه على شكل صفوف بعدها طبقه من الخلطه دى تانى ونرش زيت على الوش نحطها على النار على عين هاديه لحد مايستوى
صينية السمك كمية من السمك أي نوع تفضلينه (ويفضل الشرائح يعني كنعد او هامور ) والكمية التي ترغبينها .. مقدار كاف من زيت الزيتون نوعية جيدة كمية كبيرة من الثوم المهروس ملح وفلفل اسود حسب الرغبة قرون فلفل حار حسب الرغبة ايضا ملعقة كبيرة من الدقيق .
الطريقة: نظفي السمك جيدا ثم اغسليه بالماء والدقيق حتى تزول الزنخة صفيه في صينية تكون عميقة الى حد ما ثم امسحية بالثوم الناعم والملح والفلفل الاسود .. وزعي قرون الفلفل في الصينية … رشي ملعقة الدقيق .. اضيفي زيت الزيتون . ادخليه الى الفرن الساخن لمدة ساعة الا ربع الى ساعة ثم يخرج من الفرن ويقدم ساخنا مع الرز .. وانا افضل ان اقدمه مع البطاطس المهروسة كتغيير ملاحظة : يجب ان تكون شرائح السمك متوسطة السمك … وما تكون فوق بعض ..يعني اتركيلها مجال حتى تنضج جميعها .. والطبق يكون فيه بعضا من الصلصة وتكون الصوص خاثرة . البعض يفضل ان يضيف الكزبرة الخضراء المفرومة .. وعصير الليمون
صينية السمك بالبطاطس المقادير: عدد 4 حبات بطاطس متوسطة مقشرة ومقطعة حلقات رفيعة بوزن نصف كيلوجرام. عدد 2 بصلة متوسطة مقطعة حلقات رفيعة بوزن ربع كيلوجرام. عدد 2 قرن فلفل رومى مقطع شرائح رفيعة. عدد 4 حبات طماطم مقشرة مقطعة تزن نصف كيلوجرام. عدد 2 ملعقة كبيرة عصير طماطم مركز. عدد 4 قطع سمك ترنشات متبلة بوزن حوالى 200 جرام للقطعة. كمية مناسبة من الملح والبهارات. طريقة الإعداد: تغلى كمية مناسبة من الماء والملح فى إناء وتوضع فيها حلقات البطاطس المقشرة وتترك تغلى على النار الهادئة لمدة 10 دقائق حتى الاقتراب من درجة نضج. تنتشل حلقات البطاطس وترص فى صينية فرن ويحتفظ بسائل النضج فى الإناء . ترص حلقات البصل وشرائح الفلفل وحلقات الطماطم على حلقات البطاطس داخل صينية الفرن. يذاب عصير الطماطم المركز فى حوالى كوب ونصف الكوب من سائل النضج الموضوع فى الإناء والذى سبق سلق البطاطس فيه. ترص ترنشات السمك بعد غسلها جيداً فوق الخليط الموجود فى صينية الفرن والمكون من البطاطس والبصل والطماطم والفلفل. يصب عصير الطماطم المركز الذى تمت إذابته فى سائل السلق ويضاف على عصير الطماطم المذاب كمية مناسبة من التوابل حسب الرغبة. تغطى الصينية بورق ألومنيوم وتوضع فى فرن حامى حوالى نصف ساعة وحتى تمام النضج. يتم تقسيم محتويات الصينية على أربعة أطباق بالتساوى.
صينية الدجاج بالتوست خلطتي الرائعه من مطبخي المقــــادير جبن كرافت – ميونيز – خردل (ألي ينحط في السلطه) – جبن شرائح- لبنه دجاج – جزر مبشور – سماق (ألي ينحط في سلطه) سلايس خبز – صمون زيتون محشي بالطماطم بتحصلونه جاهز....(أو زيتون عادي)
الطريقه
يخلط الدجاج مع الجزر والزيتون يتقطع شرائح 2 م ط أو أكثر من المايونيز 1 م ط من جبن كرفت و ضعي من الخردل أكثر لأن يعطي مذاق لذيذ جدااااااا ضحي شرائح الخبز السلايس (منزوع الأطراف) في صينيه وضعي من خلطة الدجاج على طبقة السلايس ضعي سلايس الجبن عليهااااااا ضعي طبقة من سلايس الخبز على الطبق (غطيه) وعقب ندهن الخبز باللبــــنه من فوق ونرش عليه السماق وندخله الفرن ونخلي يحمر شوي ونطلعه....
صينية الرز بطريقة سحر
المقادير: 3 كوب رز انا افضل الشعلان (ابو حبه طويله) 6 اكواب ماء او اللي تشوفينه مناسب للرز 2بصل مقطع ناعم او اسهل لك اطحنيه وكمان 3 فصوص ثوم مفروم باذنجان مقطع حلقات ومقلي بطاطس مقطع مكعبات ومقلي 1 ك لحم طازج قطعيها انتي بإيديك صغير لانه الذ من المفروم بهارات (قرفه -مسمار-هيل-ورق غار)>>>>>>>>> يكون حب للرز بهارات مشكله كمون ملح فلفل اسود شوي كاري ثوم مجفف بصل مجفف اذا توفر لك شوي دبس رمان ثمان قطع جبن كيري 1 قشطه جبن كرفت شيدر مبشور جبنة مزرويلا شوية زيت نباتي
الطريقة : (طريقة الرز) 1- اغسلي الر ز و اغلي المويه وحطي زيت والبهارات الحب وماجي وملح وشوي زيت وبعدين اضيفي الرز وارفعي على النار لدرجة الغليان واذا نشفت المويه بعد عشر دقائق تقريبا وطي النار مررره وغطي القدر بقصدير مع الغطاء وخليه يستوي على نار هااااااااديه.
(طريقة اللحم) 2-حمي الزيت واضيفي البصل والثوم لحد مايتحمر بعدين اضيفي اللحم الطازج<<احسن عشان الطعم والبهارات اللي قلتلك عنها كمون مكعب ماجي دبس الرمان والملح والفلفل الاسود وشوي كاري لاتكثرين والثوم والبصل المجفف واذا قرب يستوي اللحم حطي الباذنجان والبطاطس.
(طريقة خلطة القشطه) 3-اخلطي بالخلاط علبه القشطه =جبن كيري حطيهم على نار هاديه واضيفي لهم كرافت شيدر مبشور من يوم مايذوب الكرافت شيلي الخلطه من النار.
جيبي صينية بايركس حطي اول طبقه رز الى النصف لاتستخدمي كل الرز بقي شوي بعدين حطي خلطة اللحم بعدين رز وفوق الرز خلطة القشطه واضيفي لها شويه جبن موزريلا وحطيه بالفرن لحد مايتحمر الوجه يعني مايطول اقل من عشر دقائق وقدميها مزينه بالبقدونس المفروم والليمون الحلقات
| |
|