اللقمة الهنية
مرحبا بك في المنتدى نورت ... يرجى التسجيل والمشاركة في المنتدى ... منك نستفيد ونتعلم لاتبخل علينا بما لديك من افكار واراء مع الحب والتقدير

اللقمة الهنية

تعليم طبخ . وصفات طبخ . خضراوات . لحوم . فاكهة . معجنات . الخ
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


تنبيه : قد يظهر موضوع معين بعدة طروحات متنوعة بسبب تعدد وجهات النظر مع الحب والتقدير

تسجيلك في المنتدى عزيزي وعزيزتي المتصفحين يعني انك ستضع بصمتك فيه وتنشر وتبقى مسجلا باسمك كجهد انساني للاجيال القادمة ولاتعتقد ان ماتقدمه خدمة شخصية لي بل لك في كل الاحوال مع الحب



مدير ادارة المنتدى

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
سحابة الكلمات الدلالية
عرايس كفتة بالبطاطس لحمه
المواضيع الأخيرة
» وصفة لتحضير حلوى غريبة بالكوك المغربية
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Emptyالأربعاء أكتوبر 31, 2018 2:32 pm من طرف farawela

» لوبراميد كبسولات
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Emptyالأربعاء أبريل 25, 2018 7:21 am من طرف Admin

» صنع السمن الحيواني على اصوله
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2017 8:50 am من طرف Admin

» فوائد و اضرار الحمص
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Emptyالسبت سبتمبر 02, 2017 7:59 pm من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Emptyالأحد أغسطس 13, 2017 9:29 am من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Emptyالأحد أغسطس 13, 2017 9:18 am من طرف Admin

» مكونات خلطة بهارات الفاهيتا
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Emptyالسبت أغسطس 12, 2017 12:08 pm من طرف Admin

» الاطعمة السورية المتنوعة
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Emptyالأربعاء أغسطس 09, 2017 11:12 pm من طرف Admin

» عشبة الانيلي
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Emptyالأربعاء يوليو 05, 2017 5:09 pm من طرف زائر

أغسطس 2019
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
اليوميةاليومية
التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني




شاطر
 

 الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 4080
تاريخ التسجيل : 07/04/2013

الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Empty
مُساهمةموضوع: الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها   الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها Emptyالأحد ديسمبر 04, 2016 11:43 am

الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها 14067430_789125607856704_2243241889481411266_n
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها
****************
المقادير:...

*****

نصف كيلو لحم مفروم احمر خالص
نصف كيلو برغل ناعم
بصلة متوسطة مفرومة ناعم
ملح وفلفل اسود وبهارات وقرفة
للحشو:
*****
ربع كيلو كيلو لحم مفروم
بصلة كبيرة مفرومة ناعم
التوابل :ملح + فلفل اسود + قرفه + زعتر + بهار لحم + جوزه الطيب
معلقة زيت ومعلقة سمن او زبدة
الطريقة:
*****
الحشو:
نشوح البصلة ولماتصفر اضيف اللحمة والبهارات كلها واقلب واوطى النار لحد لماتستوى واسيبها تبرد على جنب وممكن نضيف لها الصنوبر ان توافر لديا

الكبيبة:
*****
انقع البرغل بعد ما اغسله فى ماء لمدة ربع ساعه اصفيه من المياه تماما بعصره جيدا
وبعدين احطه فى مكنة التقطيع فى الخلاط ومعاه البصل واضربهم شوية وبعدين اضيف اللحمة واضربهم كويس جدا واضيف التوابل كلها ولماتبقى ناعمة جدا اشيلها واعملها كور واحشيها واحاول علي قد ماقدر ان تكون خفيفه اي رفيعه من الجوانب لتكون سهله في التسويه
باللحمة العصاج واقفلها وبعدين اقليها فى زيت غزير
وبالهنا

صنيه الكبيبه: ممكن نصنع منها صنيه كبيبه بان نحضر صنيه وندهنا بالزبده ونقسم الخلطه نصفين ونفرد النصف الاول ي الصنيه ويكون متساوي وبعدين نضع الحشوه ونضع باقي الخلطه ونفردها تماما ونقطعها ونضيف لها زبده سايحه من اعلي وندخلها الفرن لنسويها

كبيبه ملفوفه :
نفرد الخليط علي الرخامه ونحشوه بالخلطه وبعدين نلف الخليك زي الروول ونقفله من جميع الجوانب
ونحمره في الزبده من جميع الجوانب ونضعه في صنيه وندخله الفرن ليكمل التسويه
وبعدين نقطعه شرائح حلقات ويقدم بعد ان يبرد
والف هنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://noelkitchen.yoo7.com
 
الكبيبة(الكبة الشامى) بكل انواعها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اللقمة الهنية  :: الفئة الأولى :: الكبة بانواعها والمحاشي الدولمة - اليبرغ - شيخ محشي الخ-
انتقل الى: