اشكال مختلفه من البيض الاومليت او العيون
تفتح النفس
طريقه عمل بيض بالطماطم
اقطعي طرنشات رفيعه من الفلفل الرومي وضعيه في طاسه غير قابله للالتصاق
ضعي بكل دائره من الفلفل شريحه طماطم واكسري بداخلها بيضه ولضيفي توابلك
وانتظري حتي تستوي وبالهنا والشفا
عوزه تعملي البضه مدوره علي شكل قرصه ومحدش ياخد باله انت عملتيها ازاي
اقطعي طرنشه من البصل الابيض وخدي منها فص دائري
وضعيه في الطاسه واكسري داخلها بيضه مش هتظهر البصله لانها لون بياض البيضه
اشكال اخري
اسلقي البيض وبعد تقشيره اقطعيه نصفين وخدي الصفار واعجنيه مع بعض التوابل وفلفل احمر واخضر واصفر مقطعه صغير جدا
لاضافه شكل جمالي وعناصر غذائيه مفيده ونكهه وطعم
ثم تضاف مره اخري في بياض البيضه بعد تلوين البياض بالوان الطعام المختلفه
شكل اخر لبيض شم النشيم
الهوت دوج كل الاطفال بيحبوه وبيطلبوه اضيفي ليه بعض الفوائد
اقطعي الواحده نصفين بالطول واثنيها علي شكل قلب وثبتيها بالخله واكسري بداخلها بيضه
هتبقي وجبه كلها فوائد وتفتح النفس
عندك قوالب الكب كيك ادهنيها اي نوع من الدهون حتي لا يلتصق البيض او انها تكون نوع غير لاصق مثل التيفال
اكسري بيضه في كل فتحه وضعي معها فلفل رومي اللوان اوبصل وتوابل ودخليها الفرن
يباه عندك كب كيك البيض في منتهي البساطه في دقائق
اشكال مختلفه من البيض شكلي ونوعي براحتك كل يوم شكل وطعم
ممكن بالتوست تفرغي الشكل من جوه لو عاوزه قلب وتعمليه فيه .
بيض بالبطاطس جربيها هتاكلي صوابعك وراها
قشري البطاطس وقطعيها مكعبات
قشري البصل وقطعيه
اضربي البيض مع الجبنة والبقدونس وملح وفلفل في طبق كبير
سخني طاسة على النار وضيفي الزيت
حمري البطاطس في الزيت احد ما اللون يبدأ في الاحمرار
ضيفي البصل و شوية ملح وفلفل وقلبي 3 الى 4 دقائق
ضيفي البيض ووزعيه على وش الطاسة كويس
لما تلاقي البيض من تحت بدأ لونه يبقى بني دحرجي البيض من الطاسة لطبق وبعدين رجعيه الطاسة تاني بس بالعكس عشان نحمر الجهة التانية من البيض
او خليه زي ماهو وحطيه تحت الشواية في الفرن
الفول بالبيض اكله مصريه الناس كلها بتحبها
نحمر البصلبعد تقطيعه مكعبات فى قليل من الزيت حتى يصفر
ثم نضع الطماطم
نضيف الملح والبهارات والماجي ومعجون الطماطم
نستمر في التحريك حتى تذوب المكونات في بعضها بعد إضافة القليل من ماء الفول
ثم نضيف الفول على المكونات ونتركها تطهى مع بعضها
نضع البيض عالوجة
اما ان نتركه ينضج علي النار او ندخله الفرن
شكشوكه بالبيض
البصل يقشر ويقطع بشكل مربعات وسط
في وعاء علىالنار نضع مقدار 3 ملاعق زيت زيتون ويضاف البصل ويقلب دقيقتان حتى يذبل
ثم تضاف االطماطم و الملح والفلفل الاسود وتترك خمس دقائق مع التحريك من فترو الى اخرى
حتى تنضج مكعبات الطماطم ولكن احتفضي بقليل من الصوص عليها”ماء الطماطم
نحضر طبق بايريكس ونضع الخليط في داخله
نحاول عمل فراغ في الوسط
ثم نضع البيض النيء داخل كل فجوة مع اضافة بسيطه من الملح والفلفل الاسود فوق كل بيضه
يوضع البايركس في فرن متوسط الحرارة لمدة ربع ساعه حتى ينضج البيض
وممكن اتمام نضوجه على النار وذلك باحكام اغلاق القدر جيدا لينضج البيض
البيض الاومليت بالخضار
في مقلاة نضع الزبده والزيت حتى يحمي ثم نضيف الفلفل الرومي ويقلب لدقيقه
ثم نضع البصل الاخضر ويقلب
مع مراعاة عدم المبالغه في نضوجهم والمحافضه على قرمشه بسيطه للخضار اطيب والذ
ثم نضيف النقانق
في وعاء جانبي نخفق البيض مع الحليب والملح والفلفل ويضافوا على المقلاةوالخضار ويقلب بهدوء حتى يشارف علىالنضوج
م نضيف الجبن الاصفر ويقلب لثواني حتى لا نحرق الجبن
ممكن تسلقي البيض عادي
وتخلي الاولاد يرسمو البيض الي هيكلوه عشان يحبو ا ياكلو البيض الي رسموه باديهم
بس علي القشره طبعا بعد السلق وبعد كده يتقشر ويكلوه
او تزخرفيه بشرائط من الستان بعد السلق وشوفي كل واحد بيحب لون ايه وزخرفي البيضه بتاعتو بالستان الي بيحبه
وفي فكره تالثه للبيض المسلوق
اما تلونيه بالالوان الطبيعيه واما
انت تلصقي عليه استيكر الشخصيه الكرتونيه الي بيحبوها
او الاثنين معا
طريقه تقديم البيض المسلوق
البيض الاومليت
اكسري البضه واخفقيها جيدا بالشوكه مع التوابل
وانزلي بها في الطاسه بعد وضع قطعه من الزبد
وبعد احمرار الجزي الاسفل قومي بقلبها علي الجهه الاخري حتي تحمر
طريقه جميله لاثبات حبك لزوجك واولادك اعملي ليهم بيض قلوب
ايوه قلوب متستغربيش هتقولي ان البيضه شكلها بيضاوي ازاي هتبقه قلب
تعالي ياستي اقولك
اسلقي البيضه وهيا سخنه سهل تشكيلها لو بردت مش هتتشكل
اضغطي علي البيضه بعصي وثبتيها واتركيها عده دقائق حتي يبرد ويتشكل