اللقمة الهنية
مرحبا بك في المنتدى نورت ... يرجى التسجيل والمشاركة في المنتدى ... منك نستفيد ونتعلم لاتبخل علينا بما لديك من افكار واراء مع الحب والتقدير
اللقمة الهنية
مرحبا بك في المنتدى نورت ... يرجى التسجيل والمشاركة في المنتدى ... منك نستفيد ونتعلم لاتبخل علينا بما لديك من افكار واراء مع الحب والتقدير
اللقمة الهنية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اللقمة الهنية

تعليم طبخ . وصفات طبخ . خضراوات . لحوم . فاكهة . معجنات . الخ
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


تنبيه : قد يظهر موضوع معين بعدة طروحات متنوعة بسبب تعدد وجهات النظر مع الحب والتقدير

تسجيلك في المنتدى عزيزي وعزيزتي المتصفحين يعني انك ستضع بصمتك فيه وتنشر وتبقى مسجلا باسمك كجهد انساني للاجيال القادمة ولاتعتقد ان ماتقدمه خدمة شخصية لي بل لك في كل الاحوال مع الحب



مدير ادارة المنتدى

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
سحابة الكلمات الدلالية
كفتة بالبطاطس لحمه عرايس
المواضيع الأخيرة
» وصفة لتحضير حلوى غريبة بالكوك المغربية
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأربعاء أكتوبر 31, 2018 2:32 pm من طرف farawela

» لوبراميد كبسولات
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأربعاء أبريل 25, 2018 7:21 am من طرف Admin

» صنع السمن الحيواني على اصوله
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2017 8:50 am من طرف Admin

» فوائد و اضرار الحمص
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالسبت سبتمبر 02, 2017 7:59 pm من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد أغسطس 13, 2017 9:29 am من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأحد أغسطس 13, 2017 9:18 am من طرف Admin

» مكونات خلطة بهارات الفاهيتا
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالسبت أغسطس 12, 2017 12:08 pm من طرف Admin

» الاطعمة السورية المتنوعة
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأربعاء أغسطس 09, 2017 11:12 pm من طرف Admin

» عشبة الانيلي
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالأربعاء يوليو 05, 2017 5:09 pm من طرف زائر

نوفمبر 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
اليوميةاليومية
التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني




 

 ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin



عدد المساهمات : 4080
تاريخ التسجيل : 07/04/2013

ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Empty
مُساهمةموضوع: ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها   ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Emptyالجمعة مارس 20, 2015 11:32 pm

ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcTpVJlpvkbTIxXV3h_zB-UAPn11eDS3u4PPGBeyFgqRSMaGzonPBwملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQWNUY0j811rQ4VUvw0hNCU7-8e0MZCRI2k7flbYlQa3VbrbUREsw


ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها



كبده بالبصل والبطاطس
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQ4AhnLNUtibQ770FiLTnUaLjF-DOi4i7Hl4rvvjM-oOFPaV2lEJwملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQd6oitnIv536_gHl6bc8D7E5bCPUcXKvl2YonsyvmLUwBOydW7
المقادير
نصف كيلو كبده
نصف كيلو كلاوي
3 حبه بصل كبير مقطع شرائح
2حبه بطاطس متوسطة الحجم ومسلوقه نصف استواء ومقطعه صغير
حبه واحده طماطم متوسطة الحجم مقطعه صغير
ملح+ بهار+6ملاعق اكل زيت
الطريقه
نضع الزيت في تاوه كبيره ونضع عليه البصل ويقلب الى ان يصبح ذهبي
اللون ومن ثم البطاطس ويقلب خمس دقائق ومن ثم الطماطم ويقلب ومن ثم 
الملح والبهارومن ثم نقطع الكبده والكلاوي ونضعه عليها وتغطى وتترك على
نار هادئه الى ان تضج وبا الهناء والعافيه 
--------------------------------------
كبده بالفلفل والقشطه
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcSlaHhvo7DGXQE0tvY8hFupbKvwlh9SegWvSOek6op49xRMqB-4ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcRC5qhC1EkCKrzXGcU9kPae0lPz2fUxAHPQzGX0AcwDZ56jvIl9eg
المقادير
1 كيلو كب
1فلفل اخضر (رومي)
علبه قشطه
ملح + فلفل أسود
نصف كاس شاي (بياله) زيت
الطريقه
نقطع الفلفل شرائح رقيقه و نضعه في تاوه ونضع عليه الزيت ويقلب الى ان 
يذبل ونضع عليه الكبده بعد تنظيفها وتقطيعها الى شرائح متوسطه ومن ثم 
الملح والفلفل وتقلب وتترك على نارهادئه الى ان يجف ماؤها ومن ثم نضع 
عليها القشطه وتقلب لمدة خمس دقائق وتقدم وبالهناء والعافيه
-----------------------------------
كبده بالخضار


ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQqwwpXIGyOR8kb1A1S3OyL5N-8V_L5Vr6vfsTo4qVDnnEqvg-8Fgملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQ2mlBJV8vAj0jJvzadMggvcZN7QTKPwmFHa_EEgKo3GAZwqnu7LA
المقادير
نصف كيلو كبده منظفه ومقطعه
وزيها كلاوي وزيها لحم مقطع صغار 
2 حبه كوسا مقطعه
2حبه بطاطس مقطعه
2 حبه جزر مقطع
نصف كوب فاصوليا مقطعه
كوب قرنبيط(زهره)مقطع
نصف كوب بازلا مجمده
ملح +بهار +فلفل احمر حار(اختياري)
بصله مقطع شرائح بنص+ طماطم مقطع+ فلفل اخضر مقطع+ نصف كاس شاي زيت(بياله)
الطريقه
نضع في تاوه الزيت و البصل والفلفل ويقلب الى ان يصبح ذهب اللون ونكب
عليهاالطماطم ونقلب ونكب البهار والملح عليها ونقلب ونكب اللحم على 
عليهم ونقلب ونغطيها نتركها على نار هادئه الى ان ينضج اللحم ومن ثم نكب
على اللحم الكبده والكلاوي وتقلب وانت تقلبن اقلي جميع الخضار ماعدا 
البازلا اسلقها في كوب ماء مع ملعقة صغيره كمون (عشان ريحة التخزين
ونكهته تروح)وكب جميع الخضار على الكبده وتقلب خمس دقائق وتقدم 
-----------------------------------
كبده بكشنة الطماطم


ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcTaNb6syKMxqpQsilJpw_h9fIJmXNNT6cgmasGsSa6YvEdDeiiuملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQ4AhnLNUtibQ770FiLTnUaLjF-DOi4i7Hl4rvvjM-oOFPaV2lEJw
وهاذي سهله جدااا والكل يعرفها ومتبي لها فن او تعب
المقادير
كيلو كبده مقطعه شرائح
بصله + طماطم + فلفل اخضر
ملح + بهار + خمس ملاعق زيت
الطريقه
يوضع الزيت في تاوه ويقطع البصل الى قطع صغيره ويوضع على الزيت ومن 
ثم يقطع الفلفل ويوضع على البصل ويقلب ومن ثم الكبده والملح والبهار 
ويقلب الى تشرب الكبده ماوها ومن ثم نضع الطماطم ونقلب لمدة خمس دقائق
وتقدم
-----------------------------------
كبده بالباشميل
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها IMG_0034
المقادير
كيلو كبده
2فص ثوم مدقوق
نصف بصله مفرومه ناعم
نصف مكعب ماجي
بهار + كاري ((انا استخدم كاري مهران لذذذذيذذذ جدااا)
3ملاعق اكل حليب مذوبه في كاس ماء
3ملاعق اكل دقيق
كاس ونصف شاي زيت
الطريقه
اول شي نعمل الباشميل 
نضع في قدر كاس شاي زيت ومن ثم البصل ويقلب لدقيقه ومن ثم الثوم 
وتقلب الى ان تصبح ذهبيه ومن ثم يكب الدقيق عليها ويحرك ومن ثم الماجي
والبهار والكاري ويقلب لدقيقه ويكب عليها الحليب ويحرك الى ان يغلض 
ويصبح باشميل
وفي هذا الوقت تعمل الكبده
يوضع الباقي من الزيت في التاوه وتوضع عليها الكبده وتقلب الى ان تنضج
ومن ثم تكب عليها الباشميل وتقلب لمدة خمس دقائق وتقدم بالهناء والعافيه
-----------------------------------
الكبدة المحشوة


ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcSUCsUTcplT2Wc407oVrjbkOwVPOEcDvFT9kgrHCaEu7oFmskpq
المقادير
1 كيلو كبد بتلو + ملح + فلفل + ملعقة كبيرة دقيق متبلة بالملح والفلفل + نصف منديل خروف
الحشو:


ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcT2iESyCJ6e23Glf-UW2CdXot-CFdn4boVOlgLcn1_mFmoCNxTQملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQ4AhnLNUtibQ770FiLTnUaLjF-DOi4i7Hl4rvvjM-oOFPaV2lEJw
2 ملعقة سمن سائح + 1 ملعقة كبيرة بصل مبشور + فنجان بقسماط + 1 ملعقة صغيرة كرفس مفرى + 1 ملعقة صغيرة بقدونس مفرى + 2 ملعقة كبيرة من بهريز أو لبن حليب أو ماء + ملح + فلفل
الطريقة:
1- تغسل الكبد وتجفف جيداً بقطعة قماشه جافة ثم فى الجزء السميك منها نعمل قطع مستعرض بسكين حاد وتتبل بالملح والفلفل.
2- تخلط مقادير الحشو بعضها ببعض وتتبل جيداً بالملح والفلفل ثم يملأ تجويف الكيد وتخاط أطرافها بعناية.
3- تغطى الكبد المحشوة بمقدار من الدقيق المتبل بالملح والفلفل وتوضع فى صينية مدهونة جيداً بالسمن وتغطى بقطعة منديل الخروف ويضاف إليها البهريز أو اللبن او ماء، وتغطى الصينية وتزج فى فرن متوسط الحرارة مدة حوالى ساعة ونصف أو حتى تنضج الكبد مع ملاحظة رفع غطاء الصينية فى العشر دقائق الأخيرة.
4- يفك الخيط وتقدم الكبد ساخنة وحولها الصلصة المتبقية فى الصينية وتجمل بالبقدونس.



طريقة عمل كبدة لذيذة
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcSsOGs5YRzcrevAXmtSZU3eHv08lkNvJeHIpOodVXmeyyswcEM7
المقادير:
1-حبة بصل مفرومة فرم ناعم
2-مقدار طبق كبدة مقطعة إلى قطع صغيرة
3-مقدار حبة فليفلة مفرومة فرم ناعم وقليل من البقدونس
4-نصف فنجان زيت مازولا
5-ملح , فلفل أسود مطحون , بهار مشكل , ثوم بودر , قرفة مطحونة , سماق
وطبعا الكمية حسب الرغبة 
الطريقة:
أولا :نضع البصل المفروم مع الزيت في المقلاة 
ونحرك جيدا حتى يبدأ البصل بالذوبان مع مراعاة عدم تحميره لأن ذلك سيؤثر على النكهة
ثانيا :نضع الفليفلة على البصل
ونحرك جيدا حتى يبدأالفلفل الرومي بالذبول 
بعد ذلك نضع الكبدة عليه 
ونحرك جيدا 
عندما تقارب على الاستواء نضع عليها الملح والبهارات 
ونحرك جيدا حتى تستوي الكبدة وبعد ذلك نضع البقدونس المفروم 
ونحرك جيدا ونتركه فقط مدة دقيقتين ونطفىء النار
ونسكبه في طبق التقديم ونزينه بشرائح الليمون 
--------------------------------------
الكبده المحمرة بالدقيق
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQd6oitnIv536_gHl6bc8D7E5bCPUcXKvl2YonsyvmLUwBOydW7
المقادير
كيلو كبده مقطعة شرائح ,2 م دقيق , بقدونس مفروم , عصير ليمون وعصير بصل , ملح وفلفل, سمن او زيت للتحمير , بطاطس شيبس
الطريقة:
تتبل الكبدة وتترك قليلا ثم تغطى بالدقيق جيدا ثم تقدح السمن وتحمر فيها شرائح الكبده من جهتين حتى تنضج ثم تقدم ساخنه على فرشه من البقدونس
-------------------------------
الكبد المشوي 
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQ7f-lmSR45h0eVxwTGyi6PI5VYKh4DqswjQMNArtVWUrK0ZmIwملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQ1yPPR9--urUL5elyfZBwjK9sh-stWfEMfjnJP5mpmcoz_aDk9
المقادير
كيلو كبده , عصير بصلتين عصير ليمونتين ملح وفلفل
الطريقة
يشطف الكبد بالماء البارد ويقطع شرائح وتتبل بالملح والفلف وعصير الليمون والبصل لمدة ربع ساعة ثم تشوى وتقدم بالبقدونس
----------------------------------
صينية الكبدة المشوية
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQ1yPPR9--urUL5elyfZBwjK9sh-stWfEMfjnJP5mpmcoz_aDk9ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQaBVuAHKkGvFi0OiZGQcC4ZC-n0RooY319kybIxPVwfd6El-AA5g
المكونات والمقادير
نصف كيلو كبدة ترنشات 
يصلة كبيرة ترنشلت 
حبة فلفل رومى كبيرة ترنشات 
ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة 
2 قرن فلفل حار 
2 فص ثوم مقطع 
قطعة فحم 
زيت 
طريقة التحضير 
تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و البابريكا و عصير ليمونة 
ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح البصل و الفلفل و الثوم 
تغطى الصينية بالفويل و تزج فى الفرن 
عند النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن 
وتوضع فى وسط الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع ساعة
---------------------------------------------
الكبدة الاسكندرانى
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQol71qia_mu6sk32TPmn3CVFbuyu3QKpvo076LXAJHSEW_1E-raA
المقادير:
1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرا .
ملح . كمون .
3 ملاعق كبيرة خل . 
فلفل حار (اختيارى) . 
3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم . 
حلقات فلفل أخضر .
عصير ليمون .
1/4 كوب زيت للتحمير .
الطريقة:
يخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) جيدا ثم تتبل بها الكبدة وتترك فى الثلاجة لمدة1/4 ساعة .
يضع الزيت على النار حتى يسخن ثم تسقط فيه الكبدة وتقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة .. تخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة وتغطى وتترك ربع ساعة .. بعد ذلك يرفع الغطاء ويقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ... توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى ) تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز المصرى .
---------------------------------
طريقة الكبدة والكلاوي
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcTUY-1KY5XVK6FZrQqdqkgF3A5sUi6zBsDCzqs9CILowhDtup8Lagملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQVnyS_qAuORw9JJ-h2uW3fdY4WQVt4zhn3GVsFlzoNWle2HAzOqg
المقادير
تغسل الكبدة والكلاوي وتقطعينهم شرائح رفيعة وبطول لا يتجاوز اربعة سم 
ثم تجهزين بصل مقطع قطع طويلة نسبيا بمقدار نصف حبة بصل متوسطة الحجم لكل 150 غرام كبدة وكلاوي 
وربع ملعقة صغيرة ثوم مدقوق لنفس الكمية اعلاه
وفلفل حار او بارد ( رومي ) حسب الذوق مقطع قطع شرائح نحيفة.
الطريقة 
نبدأ بحمس ( قلي ) البصل والفلفل في مقلاة فوق نار عالية جدا بحيث ينتج لدينا بصل يكون سطحه شبه محروق ولكن داخله ما يزال ني متماسك.
في نفس الوقت وفي مقلاة أخرى وبنفس الطريقة نحمس الكبدة على نار عالية لمدة قصيرة جدا من دقيقتين إلى ثلاث دقائق مع التقليب المستمر
بعد ذلك اضيفي الثوم وقليل من الفلفل الاسود والملح وذرة صغيرة جدا جدا من الكمون على الكبدة والكلاوي وقلبي لمدة نصف دقيقة ثم اضيفي البصل المحموس وقلبي لمدة نصف دقيقة اخرى وقدميه حار مع خبز بر حار وربع حبة ليمون وبالهناء والشفاء
---------------------------
كبدة بالطماطم



ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQ4KlQ2mtLTwuJQ2XDMYYS4ywUBxiWCHoszqNrNE-3sik0i-9Nqog
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcRSeCl6OyanmOQcUQc1db-oft2jIBLIa5aCChnjf6Rf6i2daJXG
المقادير
كبدةحسب عدد الأشخاص
وطماطم مقطعه مربعات
وثوم مدقوق ناعم وفلفل اسود وكمون وملح
وزيت للقلي ومقلاة واسعه وجيدة
الطريقة
تغسلين الكبدة بماي بارد ثم
تشرحين الكبدة شرايح عريضة ثم طولية تطلع مثل وحدات البطاطس المقليةالطولية ثم تحطين زيت كافي بالمقلاة الين يسخن وتحطين الكبدة على نارقووووية جداالين لونها يصير فاتح ولازم النار تكون قوية عشان الكبدة تكون طرية من الداخل عند النضج وبعد دقيقتين تحطين الطماطم والملح
طبعا حسب كمية الكبدة مثلا اذا كمية الكبدة ربع كيلو يبيلك حبة طماط كبيرة اوحبتين صغار
وتحركين باستمرار على نارقويه اليييين ماتنشف موية الطماطم ثم تحطين الثوم المدقوق مع الفلفل الاسودوالكمون وتقلبينه مع الخليط دقيقتين 
-----------------------------------
الكبدة البانية اللذيذة
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQMj4jLMV9eaP1HeAv2ljoJZttR1e5Qlh4aykuzQeP8CXHR4UMo
المقادير
كبده مقشره
1 فص ثوم
ملح,فلفل,كمون
ليمون
دقيق
لبن
بيض
بقسماط
زيت للقلى
الطريقه:
نقشر الكبده من الطبقهالرقيقه الخارجيه
تتبل الكبده بالملح و الليمون و الفلفل و الكمون و الثوم وتتركساعه ثم نضع الزيت فى طاسه و نضع اللبن على البيض ثم نأخذ الكبده و نضعها فى الدقيقثم البيض و اللبن ثم البقسماط.
و تقلى و نخرجها من الزيت على فرشه منالبقدونس.
و بالهنا و الشفا
----------------------------------
الكبدة المحمرة
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQKCpAzLJt3nXtE98wrY-yTlKZnyiekklBt6Xd8Zn13gSM8E_Qf-A
المقادير
نص كيلو كبدة _ملح _فلفل _عصير ليمون _ سمن للتحمير 
الطريقة
تقطع الكبدة شرائح و تبليها بالملح و الفلفل وعصير الليمون و سيبيها شوية فى التتبيلة ، نضع السمن فى مقلاية ولما تقدح احمر الكبدة الاول مرة على الوش الاول و مرة على الوش التانى ،وبعدين حطى عليها شوية فى شوية ماء لحد ما تستوى 
------------------------------------
الكبدة بالفلفل و الطماطم



ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcTonWTZhVkF5P28p34c3Ys4eh3kJ3NOxCcSNy4cDVgf8HveBc1uwQ
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcRADQwI3q9q6IKxxTBHdA65joKK-wvA4qgqbr3Bdx0OzQkM5Wm6



المقادير


نص كيلو كبدة _ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة _طماطماية كبيرة +م زيت او سمن _ م ص خل +فصينثوم.
الطريقة
نقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .نضعالسمن فى حلة و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا ثم نضعالطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر اضع ربع كوبفى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و يكون فيها صوص بنى.
----------------------------------
الكبدة بالردة
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQ2TedweWI7GeWMuEmQQfdWMvKSByfrGtjo4VUliNgo3ooYYkff
المقادير
كيلو كبدة شرائح +رأس توم مفرومةناعم جدا - ملح -فلفل - نصف ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة -2 كوبردة ناعمة + نص كوب دقيق - ( تخلطيهم مع بعض )+زيت للقلى
الطريقة
تبلىالكبدة و ضعى عليها و الملح و الفلفل و التوم و الكزبرة و الكمون و قلبيهم كويسوحطيها فى الثلاجة تقريبا ساعتين علشان تشرب من كل التتبيلة كويس طلعيها من الثلاجةو سخنى الزيت ،نضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق و اضغطى عليها با يدك كويس منالناحيتين ،و ضعيها فى الزيت لحد ما تحمر من الناحيتين بس خلى بالك الكبدة اساسابتستوى بسرعة يعنى ما تسبيهاش على النار دى يادوب بتاخد ثوانى،طلعيها من المقلاية وبالهنا و الشفا
ملحوظة لو عاوزة الكبدة مشوية :تعملى كل اللى عملناة عادى لحدمت تخرجيها من الثلاجة و بعدين تشويها
------------------------------------
طريقة سريعة للكبدة
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcSGwyxFWEgTinYRzgM7uEQ8GjGwLh5tZpzaVWUS9N5qiChs95MMBQملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcSzq_g8R_OdGoWbmYtfae-xe5CS6z_4ZsIFe6zEcXJkvXK1h_-vQA
المقادير
1/2 ك كبدة +2 طماطم متوسطة+4 او 5 فصوص ثوم+1 م ك سمن، او زيت لو بتحبيها بزيت+ملح و فلفلاسود
الطريقة
قطعي الكبدة مكعبات صغيرة. قطعي الطماطم مكعبات صغيرة. دقيالثوم بالملح (الملح بيسهل دق الثوم جدا لما نحطه معاه و بعد كده نظبطه لو محتاجتاني في الحلة). حطيهم في حلة و معاهم السمن او الزيت و الفلفل الاسود و ظبطيالملح. قلبيهم كويس لحد ما تحسي ان الكبدة اتشوحت، وطي النار و سيبيها تستويبراحتها و ممكن تضيفي لها شوية مية صغيرين لو محتاجة. و عند التقديم اعصري عليهاليمون و قدميها مع سلطة و مكرونة اوا عيش او ارز
--------------------------------------------
سندويشات كبدة روعه
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcSp0-2atThfQQq6vS-C1Q2BoFmP8Xso_8mMobm3otuIFkki0p1fuAملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQTkiyZcMLlshdDmvooaZ0nY6UiBFNY7pgLC2oaifNmrXmiQ3oJTw

يقدم لـ 8 أشخاص، مدة الاعداد 25 دقيقة. 
المقادير:
300 جرام كبدة غنم مقطعة شرائح، نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، نصف ملعقة صغيرة فلفل أحمر حار، 4 ملاعق كبيرة عصير ليمون، ملعقة كبيرة خل، فص ثوم مهروس، شريحة زنجبيل مهروسه، ملعقة صغيرة ملح، 2 ملعقة كبيرة طحين حمص، أوراق خس مقطعة ، شرائح طماطم، زيت الزيتون للقلي، 8 خبزات عربية صغيرة.
طريقة الاعداد:
اخلطي عصير الليمون والخل مع الثوم والزنجبيل واتركي الخليط لمدة 15 دقيقة، ثم صفي الخليط بصفاة واسكبيه على شرائح الكبدة. رشي شرائح الكبدة بالفلفل الأسود والأحمر والملح واخلطيها جيدا ثم ادخليها الثلاجة لمدة ساعة على الأقل. 
سخني الزيت في مقلاة غزيرة وصفي الكبدة من خليط الخل وعصير الليمون. اقلي شرائح الكبدة حتى يتغير لونها ثم اضيفي لها طحين الحمص وقلبيها جيدا ثم غطي المقلاة واتركيها على نار هادئة لمدة 20 دقيقة. اقطعي الخبزة الى نصفين وافتحى كل جزء واحشيه بالطماطم والخس والكبدة.صفي السندويشات في طبق التقديم وزينيها بالنعناع. 
---------------------------------------------
كبدة جاد
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcTaaJUAuTOjtlAF3GvuQYPAtD8jG7Nn2KyLvyMwV-0ijU5fq18Yملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcRWm4OG5OTj7XQWFDZcnU3ihHChflyuZ1-nClYWR9x26IFCvG0eZA

المقادير 
كيلو كبدة 
بصلة كبيرة مفرومة 
7 أسنان ثوم مفروم
فلفل أخضر حسب الحاجة 
فلفل أسود وكمون وملح 
3 ملاعق طعام زيت
2 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات
الطريقة 
تغسل الكبدة جيداً ثم نضعها في صينية أو وعاء الطهي ثم تضاف كل المقادير عليها ويغطى الوعاء. 
.1
يوضع على النار العالية حتى تغلي ثم نهدء النار حتى تتشرب وتنضج وتقدم مع الفينو وسلطة الطحينة. 
--------------------------------------------
الكبده بالصلصه
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcSGz5DY2-4S-CLAEPxkDaKR6E8ZFbDT6SMSMgcUXygWd1EDKMkLملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcRQKsP9NrtSBjKPhdMi0anbRKcnXqBCKx6qEIjDY0trMZRBUCqK0w
المقادير:
نصف كيلو كبدة مقطعه شرائح رفيعة
ربع كوب خل
ربع كوب ليمون
2كوب عصير طماطم
كوب بضل مفروم
4 ملاعق ثوم مفروم
نصف كوب فلفل رومى شرائح
توابل-زيت اوسمن
الطريقة:
تغسل الكبدة جيدا وتتبل بالتوابل و الليمون و تترك
يقدح الزيت و تشوح الكبدة و ترفع من على النار
يشوح البصل و الثوم و يضاف الخل و الفلفل والطماطم و تترك لتسبك
تضافالكبدة و قليل من الماء و تغطى حتى تنضج
تغرف و تقدم مع الارز و البطاطس المحمره فتقدم وجبه كامله وبالهنا
------------------------------------
كبدة الخروف المشوية
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcSOnewm4O9zYKI7hwczpwnoMp0axTtGa8VtLLoPYJsXcAjxYGudملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcRMm4jP8WFNXGKcrQLmcGWaWA00YKNSj71HpWrDJ2SMtmzflFJO

المقادير
كبدة مقطعة بشكل مكعبات كبيرة شوي بالحجم و طبعانظيفة
لية خروف أيضا مقطعة بشكلمكعبات
بصل بحيث يكون حجمهصغير
بندورة أيضا حجمهاصغير
سماق
ملح
فحم
فلفل
و طبعا كالعادةكله حسب الرغبة
الطريقة
بعد تنظيف الكبدة نضيف الملح والفلفل و السماق الى الكبدة و نخلطها جيدا
ثم نغرز قطع الكبدة في سياخ الشوي و نضع في كل سيخ 5 قطع كبدة و بينهمقطعتين من لية الخاروف حتى تسويهم
و بعد ذلك نغرز البصل و البندورة بالسياخ(سياخ منفصلة عن سياخ الكبدة وأيضا نضع بينهم قطع من اللية)
نجهز الفحم ضمن منقل الشوي و نشعله حتي يجمر
ثم نضع أسياخ الشوي و نحركهم بحنية فوقالمنقل
و حين تستوي الكبدة يمكنأن نقدمها بصحبة السلطة أو الحمص أو المتبل
---------------------------------------
كبده حميس
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQ0_x-E9jp0BQBXJg6qEx5tbqVl9pa_mx_XNPPFvZL9EFbDBnlgملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcQJUs2IMgW1ptmMHHkyDMBrkp6POZxB5XgvAQpEQgzUYBIJHdqb
هاذي مشهوره في اهل نجد والحجاز سميت بهاذا الاسم لانها تتطبخ بدون 
ماء حمس فقط
المقادير
نصف كيلو كبده وزيه كلاوي وزيه لحم مقطعه صغار
بصله + فلفل أخضر(أختياري)
نصف كاسة شاي (بياله )زيت + ملح+ بهار
الطريقه
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها Images?q=tbn:ANd9GcS6sMyJUzIbznttdxQdeg8lMtyYVEAzLGMpeaGPB_x8_q6UMRzilQ

ضع الزيت في التاوه وضع البصل والفلفل الى ان تصبح ذهبيه ومن ثم اللحم (لانه ياخذ شوي وقت) ويغطى ويترك على نار هادئه الى انا ينشف ماؤه
ومن ثم الكبده والكلاوي والبهار والملح ومن ثم تحمس على نار قويه الى ان
تنضج ومن ثم قدمها بالهنا والعافيه وتعال شوف الطعم يييييييميي 
ملاحظه
لا يوضع ماء ابدا




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://noelkitchen.yoo7.com
 
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الكبدة الاسكندراني
» الكبدة بالردة
» الكبدة بالصلصة ............
» الكبدة المحمرة
» الكبدة المشوية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اللقمة الهنية  :: الفئة الأولى :: الكبدة-
انتقل الى: