Admin Admin
عدد المساهمات : 4080 تاريخ التسجيل : 07/04/2013
| موضوع: ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها الجمعة مارس 20, 2015 11:32 pm | |
| ملف كامل عن طرق عمل الكبدة وتتبيلتها كبده بالبصل والبطاطس
المقادير نصف كيلو كبده نصف كيلو كلاوي 3 حبه بصل كبير مقطع شرائح 2حبه بطاطس متوسطة الحجم ومسلوقه نصف استواء ومقطعه صغير حبه واحده طماطم متوسطة الحجم مقطعه صغير ملح+ بهار+6ملاعق اكل زيت الطريقه نضع الزيت في تاوه كبيره ونضع عليه البصل ويقلب الى ان يصبح ذهبي اللون ومن ثم البطاطس ويقلب خمس دقائق ومن ثم الطماطم ويقلب ومن ثم الملح والبهارومن ثم نقطع الكبده والكلاوي ونضعه عليها وتغطى وتترك على نار هادئه الى ان تضج وبا الهناء والعافيه -------------------------------------- كبده بالفلفل والقشطه
المقادير 1 كيلو كب 1فلفل اخضر (رومي) علبه قشطه ملح + فلفل أسود نصف كاس شاي (بياله) زيت الطريقه نقطع الفلفل شرائح رقيقه و نضعه في تاوه ونضع عليه الزيت ويقلب الى ان يذبل ونضع عليه الكبده بعد تنظيفها وتقطيعها الى شرائح متوسطه ومن ثم الملح والفلفل وتقلب وتترك على نارهادئه الى ان يجف ماؤها ومن ثم نضع عليها القشطه وتقلب لمدة خمس دقائق وتقدم وبالهناء والعافيه ----------------------------------- كبده بالخضار المقادير نصف كيلو كبده منظفه ومقطعه وزيها كلاوي وزيها لحم مقطع صغار 2 حبه كوسا مقطعه 2حبه بطاطس مقطعه 2 حبه جزر مقطع نصف كوب فاصوليا مقطعه كوب قرنبيط(زهره)مقطع نصف كوب بازلا مجمده ملح +بهار +فلفل احمر حار(اختياري) بصله مقطع شرائح بنص+ طماطم مقطع+ فلفل اخضر مقطع+ نصف كاس شاي زيت(بياله) الطريقه نضع في تاوه الزيت و البصل والفلفل ويقلب الى ان يصبح ذهب اللون ونكب عليهاالطماطم ونقلب ونكب البهار والملح عليها ونقلب ونكب اللحم على عليهم ونقلب ونغطيها نتركها على نار هادئه الى ان ينضج اللحم ومن ثم نكب على اللحم الكبده والكلاوي وتقلب وانت تقلبن اقلي جميع الخضار ماعدا البازلا اسلقها في كوب ماء مع ملعقة صغيره كمون (عشان ريحة التخزين ونكهته تروح)وكب جميع الخضار على الكبده وتقلب خمس دقائق وتقدم ----------------------------------- كبده بكشنة الطماطم وهاذي سهله جدااا والكل يعرفها ومتبي لها فن او تعب المقادير كيلو كبده مقطعه شرائح بصله + طماطم + فلفل اخضر ملح + بهار + خمس ملاعق زيت الطريقه يوضع الزيت في تاوه ويقطع البصل الى قطع صغيره ويوضع على الزيت ومن ثم يقطع الفلفل ويوضع على البصل ويقلب ومن ثم الكبده والملح والبهار ويقلب الى تشرب الكبده ماوها ومن ثم نضع الطماطم ونقلب لمدة خمس دقائق وتقدم ----------------------------------- كبده بالباشميل
المقادير كيلو كبده 2فص ثوم مدقوق نصف بصله مفرومه ناعم نصف مكعب ماجي بهار + كاري ((انا استخدم كاري مهران لذذذذيذذذ جدااا) 3ملاعق اكل حليب مذوبه في كاس ماء 3ملاعق اكل دقيق كاس ونصف شاي زيت الطريقه اول شي نعمل الباشميل نضع في قدر كاس شاي زيت ومن ثم البصل ويقلب لدقيقه ومن ثم الثوم وتقلب الى ان تصبح ذهبيه ومن ثم يكب الدقيق عليها ويحرك ومن ثم الماجي والبهار والكاري ويقلب لدقيقه ويكب عليها الحليب ويحرك الى ان يغلض ويصبح باشميل وفي هذا الوقت تعمل الكبده يوضع الباقي من الزيت في التاوه وتوضع عليها الكبده وتقلب الى ان تنضج ومن ثم تكب عليها الباشميل وتقلب لمدة خمس دقائق وتقدم بالهناء والعافيه ----------------------------------- الكبدة المحشوة المقادير 1 كيلو كبد بتلو + ملح + فلفل + ملعقة كبيرة دقيق متبلة بالملح والفلفل + نصف منديل خروف الحشو: 2 ملعقة سمن سائح + 1 ملعقة كبيرة بصل مبشور + فنجان بقسماط + 1 ملعقة صغيرة كرفس مفرى + 1 ملعقة صغيرة بقدونس مفرى + 2 ملعقة كبيرة من بهريز أو لبن حليب أو ماء + ملح + فلفل الطريقة: 1- تغسل الكبد وتجفف جيداً بقطعة قماشه جافة ثم فى الجزء السميك منها نعمل قطع مستعرض بسكين حاد وتتبل بالملح والفلفل. 2- تخلط مقادير الحشو بعضها ببعض وتتبل جيداً بالملح والفلفل ثم يملأ تجويف الكيد وتخاط أطرافها بعناية. 3- تغطى الكبد المحشوة بمقدار من الدقيق المتبل بالملح والفلفل وتوضع فى صينية مدهونة جيداً بالسمن وتغطى بقطعة منديل الخروف ويضاف إليها البهريز أو اللبن او ماء، وتغطى الصينية وتزج فى فرن متوسط الحرارة مدة حوالى ساعة ونصف أو حتى تنضج الكبد مع ملاحظة رفع غطاء الصينية فى العشر دقائق الأخيرة. 4- يفك الخيط وتقدم الكبد ساخنة وحولها الصلصة المتبقية فى الصينية وتجمل بالبقدونس.طريقة عمل كبدة لذيذة
المقادير: 1-حبة بصل مفرومة فرم ناعم 2-مقدار طبق كبدة مقطعة إلى قطع صغيرة 3-مقدار حبة فليفلة مفرومة فرم ناعم وقليل من البقدونس 4-نصف فنجان زيت مازولا 5-ملح , فلفل أسود مطحون , بهار مشكل , ثوم بودر , قرفة مطحونة , سماق وطبعا الكمية حسب الرغبة الطريقة: أولا :نضع البصل المفروم مع الزيت في المقلاة ونحرك جيدا حتى يبدأ البصل بالذوبان مع مراعاة عدم تحميره لأن ذلك سيؤثر على النكهة ثانيا :نضع الفليفلة على البصل ونحرك جيدا حتى يبدأالفلفل الرومي بالذبول بعد ذلك نضع الكبدة عليه ونحرك جيدا عندما تقارب على الاستواء نضع عليها الملح والبهارات ونحرك جيدا حتى تستوي الكبدة وبعد ذلك نضع البقدونس المفروم ونحرك جيدا ونتركه فقط مدة دقيقتين ونطفىء النار ونسكبه في طبق التقديم ونزينه بشرائح الليمون -------------------------------------- الكبده المحمرة بالدقيق
المقادير كيلو كبده مقطعة شرائح ,2 م دقيق , بقدونس مفروم , عصير ليمون وعصير بصل , ملح وفلفل, سمن او زيت للتحمير , بطاطس شيبس الطريقة: تتبل الكبدة وتترك قليلا ثم تغطى بالدقيق جيدا ثم تقدح السمن وتحمر فيها شرائح الكبده من جهتين حتى تنضج ثم تقدم ساخنه على فرشه من البقدونس ------------------------------- الكبد المشوي
المقادير كيلو كبده , عصير بصلتين عصير ليمونتين ملح وفلفل الطريقة يشطف الكبد بالماء البارد ويقطع شرائح وتتبل بالملح والفلف وعصير الليمون والبصل لمدة ربع ساعة ثم تشوى وتقدم بالبقدونس ---------------------------------- صينية الكبدة المشوية
المكونات والمقادير نصف كيلو كبدة ترنشات يصلة كبيرة ترنشلت حبة فلفل رومى كبيرة ترنشات ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة 2 قرن فلفل حار 2 فص ثوم مقطع قطعة فحم زيت طريقة التحضير تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و البابريكا و عصير ليمونة ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح البصل و الفلفل و الثوم تغطى الصينية بالفويل و تزج فى الفرن عند النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن وتوضع فى وسط الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع ساعة --------------------------------------------- الكبدة الاسكندرانى
المقادير: 1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرا . ملح . كمون . 3 ملاعق كبيرة خل . فلفل حار (اختيارى) . 3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم . حلقات فلفل أخضر . عصير ليمون . 1/4 كوب زيت للتحمير . الطريقة: يخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) جيدا ثم تتبل بها الكبدة وتترك فى الثلاجة لمدة1/4 ساعة . يضع الزيت على النار حتى يسخن ثم تسقط فيه الكبدة وتقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة .. تخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة وتغطى وتترك ربع ساعة .. بعد ذلك يرفع الغطاء ويقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ... توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى ) تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز المصرى . --------------------------------- طريقة الكبدة والكلاوي
المقادير تغسل الكبدة والكلاوي وتقطعينهم شرائح رفيعة وبطول لا يتجاوز اربعة سم ثم تجهزين بصل مقطع قطع طويلة نسبيا بمقدار نصف حبة بصل متوسطة الحجم لكل 150 غرام كبدة وكلاوي وربع ملعقة صغيرة ثوم مدقوق لنفس الكمية اعلاه وفلفل حار او بارد ( رومي ) حسب الذوق مقطع قطع شرائح نحيفة. الطريقة نبدأ بحمس ( قلي ) البصل والفلفل في مقلاة فوق نار عالية جدا بحيث ينتج لدينا بصل يكون سطحه شبه محروق ولكن داخله ما يزال ني متماسك. في نفس الوقت وفي مقلاة أخرى وبنفس الطريقة نحمس الكبدة على نار عالية لمدة قصيرة جدا من دقيقتين إلى ثلاث دقائق مع التقليب المستمر بعد ذلك اضيفي الثوم وقليل من الفلفل الاسود والملح وذرة صغيرة جدا جدا من الكمون على الكبدة والكلاوي وقلبي لمدة نصف دقيقة ثم اضيفي البصل المحموس وقلبي لمدة نصف دقيقة اخرى وقدميه حار مع خبز بر حار وربع حبة ليمون وبالهناء والشفاء --------------------------- كبدة بالطماطم المقادير كبدةحسب عدد الأشخاص وطماطم مقطعه مربعات وثوم مدقوق ناعم وفلفل اسود وكمون وملح وزيت للقلي ومقلاة واسعه وجيدة الطريقة تغسلين الكبدة بماي بارد ثم تشرحين الكبدة شرايح عريضة ثم طولية تطلع مثل وحدات البطاطس المقليةالطولية ثم تحطين زيت كافي بالمقلاة الين يسخن وتحطين الكبدة على نارقووووية جداالين لونها يصير فاتح ولازم النار تكون قوية عشان الكبدة تكون طرية من الداخل عند النضج وبعد دقيقتين تحطين الطماطم والملح طبعا حسب كمية الكبدة مثلا اذا كمية الكبدة ربع كيلو يبيلك حبة طماط كبيرة اوحبتين صغار وتحركين باستمرار على نارقويه اليييين ماتنشف موية الطماطم ثم تحطين الثوم المدقوق مع الفلفل الاسودوالكمون وتقلبينه مع الخليط دقيقتين ----------------------------------- الكبدة البانية اللذيذة
المقادير كبده مقشره 1 فص ثوم ملح,فلفل,كمون ليمون دقيق لبن بيض بقسماط زيت للقلى الطريقه: نقشر الكبده من الطبقهالرقيقه الخارجيه تتبل الكبده بالملح و الليمون و الفلفل و الكمون و الثوم وتتركساعه ثم نضع الزيت فى طاسه و نضع اللبن على البيض ثم نأخذ الكبده و نضعها فى الدقيقثم البيض و اللبن ثم البقسماط. و تقلى و نخرجها من الزيت على فرشه منالبقدونس. و بالهنا و الشفا ---------------------------------- الكبدة المحمرة
المقادير نص كيلو كبدة _ملح _فلفل _عصير ليمون _ سمن للتحمير الطريقة تقطع الكبدة شرائح و تبليها بالملح و الفلفل وعصير الليمون و سيبيها شوية فى التتبيلة ، نضع السمن فى مقلاية ولما تقدح احمر الكبدة الاول مرة على الوش الاول و مرة على الوش التانى ،وبعدين حطى عليها شوية فى شوية ماء لحد ما تستوى ------------------------------------ الكبدة بالفلفل و الطماطم المقاديرنص كيلو كبدة _ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة _طماطماية كبيرة +م زيت او سمن _ م ص خل +فصينثوم. الطريقة نقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .نضعالسمن فى حلة و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا ثم نضعالطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر اضع ربع كوبفى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و يكون فيها صوص بنى. ---------------------------------- الكبدة بالردة
المقادير كيلو كبدة شرائح +رأس توم مفرومةناعم جدا - ملح -فلفل - نصف ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة -2 كوبردة ناعمة + نص كوب دقيق - ( تخلطيهم مع بعض )+زيت للقلى الطريقة تبلىالكبدة و ضعى عليها و الملح و الفلفل و التوم و الكزبرة و الكمون و قلبيهم كويسوحطيها فى الثلاجة تقريبا ساعتين علشان تشرب من كل التتبيلة كويس طلعيها من الثلاجةو سخنى الزيت ،نضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق و اضغطى عليها با يدك كويس منالناحيتين ،و ضعيها فى الزيت لحد ما تحمر من الناحيتين بس خلى بالك الكبدة اساسابتستوى بسرعة يعنى ما تسبيهاش على النار دى يادوب بتاخد ثوانى،طلعيها من المقلاية وبالهنا و الشفا ملحوظة لو عاوزة الكبدة مشوية :تعملى كل اللى عملناة عادى لحدمت تخرجيها من الثلاجة و بعدين تشويها ------------------------------------ طريقة سريعة للكبدة
المقادير 1/2 ك كبدة +2 طماطم متوسطة+4 او 5 فصوص ثوم+1 م ك سمن، او زيت لو بتحبيها بزيت+ملح و فلفلاسود الطريقة قطعي الكبدة مكعبات صغيرة. قطعي الطماطم مكعبات صغيرة. دقيالثوم بالملح (الملح بيسهل دق الثوم جدا لما نحطه معاه و بعد كده نظبطه لو محتاجتاني في الحلة). حطيهم في حلة و معاهم السمن او الزيت و الفلفل الاسود و ظبطيالملح. قلبيهم كويس لحد ما تحسي ان الكبدة اتشوحت، وطي النار و سيبيها تستويبراحتها و ممكن تضيفي لها شوية مية صغيرين لو محتاجة. و عند التقديم اعصري عليهاليمون و قدميها مع سلطة و مكرونة اوا عيش او ارز -------------------------------------------- سندويشات كبدة روعه
يقدم لـ 8 أشخاص، مدة الاعداد 25 دقيقة. المقادير: 300 جرام كبدة غنم مقطعة شرائح، نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، نصف ملعقة صغيرة فلفل أحمر حار، 4 ملاعق كبيرة عصير ليمون، ملعقة كبيرة خل، فص ثوم مهروس، شريحة زنجبيل مهروسه، ملعقة صغيرة ملح، 2 ملعقة كبيرة طحين حمص، أوراق خس مقطعة ، شرائح طماطم، زيت الزيتون للقلي، 8 خبزات عربية صغيرة. طريقة الاعداد: اخلطي عصير الليمون والخل مع الثوم والزنجبيل واتركي الخليط لمدة 15 دقيقة، ثم صفي الخليط بصفاة واسكبيه على شرائح الكبدة. رشي شرائح الكبدة بالفلفل الأسود والأحمر والملح واخلطيها جيدا ثم ادخليها الثلاجة لمدة ساعة على الأقل. سخني الزيت في مقلاة غزيرة وصفي الكبدة من خليط الخل وعصير الليمون. اقلي شرائح الكبدة حتى يتغير لونها ثم اضيفي لها طحين الحمص وقلبيها جيدا ثم غطي المقلاة واتركيها على نار هادئة لمدة 20 دقيقة. اقطعي الخبزة الى نصفين وافتحى كل جزء واحشيه بالطماطم والخس والكبدة.صفي السندويشات في طبق التقديم وزينيها بالنعناع. --------------------------------------------- كبدة جاد
المقادير كيلو كبدة بصلة كبيرة مفرومة 7 أسنان ثوم مفروم فلفل أخضر حسب الحاجة فلفل أسود وكمون وملح 3 ملاعق طعام زيت 2 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات الطريقة تغسل الكبدة جيداً ثم نضعها في صينية أو وعاء الطهي ثم تضاف كل المقادير عليها ويغطى الوعاء. .1 يوضع على النار العالية حتى تغلي ثم نهدء النار حتى تتشرب وتنضج وتقدم مع الفينو وسلطة الطحينة. -------------------------------------------- الكبده بالصلصه
المقادير: نصف كيلو كبدة مقطعه شرائح رفيعة ربع كوب خل ربع كوب ليمون 2كوب عصير طماطم كوب بضل مفروم 4 ملاعق ثوم مفروم نصف كوب فلفل رومى شرائح توابل-زيت اوسمن الطريقة: تغسل الكبدة جيدا وتتبل بالتوابل و الليمون و تترك يقدح الزيت و تشوح الكبدة و ترفع من على النار يشوح البصل و الثوم و يضاف الخل و الفلفل والطماطم و تترك لتسبك تضافالكبدة و قليل من الماء و تغطى حتى تنضج تغرف و تقدم مع الارز و البطاطس المحمره فتقدم وجبه كامله وبالهنا ------------------------------------ كبدة الخروف المشوية
المقادير كبدة مقطعة بشكل مكعبات كبيرة شوي بالحجم و طبعانظيفة لية خروف أيضا مقطعة بشكلمكعبات بصل بحيث يكون حجمهصغير بندورة أيضا حجمهاصغير سماق ملح فحم فلفل و طبعا كالعادةكله حسب الرغبة الطريقة بعد تنظيف الكبدة نضيف الملح والفلفل و السماق الى الكبدة و نخلطها جيدا ثم نغرز قطع الكبدة في سياخ الشوي و نضع في كل سيخ 5 قطع كبدة و بينهمقطعتين من لية الخاروف حتى تسويهم و بعد ذلك نغرز البصل و البندورة بالسياخ(سياخ منفصلة عن سياخ الكبدة وأيضا نضع بينهم قطع من اللية) نجهز الفحم ضمن منقل الشوي و نشعله حتي يجمر ثم نضع أسياخ الشوي و نحركهم بحنية فوقالمنقل و حين تستوي الكبدة يمكنأن نقدمها بصحبة السلطة أو الحمص أو المتبل --------------------------------------- كبده حميس
هاذي مشهوره في اهل نجد والحجاز سميت بهاذا الاسم لانها تتطبخ بدون ماء حمس فقط المقادير نصف كيلو كبده وزيه كلاوي وزيه لحم مقطعه صغار بصله + فلفل أخضر(أختياري) نصف كاسة شاي (بياله )زيت + ملح+ بهار الطريقه
ضع الزيت في التاوه وضع البصل والفلفل الى ان تصبح ذهبيه ومن ثم اللحم (لانه ياخذ شوي وقت) ويغطى ويترك على نار هادئه الى انا ينشف ماؤه ومن ثم الكبده والكلاوي والبهار والملح ومن ثم تحمس على نار قويه الى ان تنضج ومن ثم قدمها بالهنا والعافيه وتعال شوف الطعم يييييييميي ملاحظه لا يوضع ماء ابدا | |
|