البطــاطس الأوروبيــــة
Baked Potatoes
المقاديــــر
4 حبات كبيره من البطاطس
2 ملعقة كبيره من زيت نباتي
ملح خشن او عادي
4 قطع من الزبده
جبنه موزاريلا
قليل من الفلفل الاسود
فويل/قصدير
الطــــــريقـــة
أول خطوه حنشغل الفرن على درجه حراره 180
بعدين حنغسل البطاطس بماء بارد
ننشف البطاطس بورق الكلينكس كويس جدا
بإستخدام الشوكه بنبلش نشوك البطاطس في كل النواحي
نقوم بإضافة الزيت على البطاطس ونخلطهم ونقلبهم جيداً
الان نضيف الملح وايضاً نتأكد من تقليبه جيداً
الآن نفتح الفرن ونكون حاطين صينية أو أو صاج مغلفة بورق القصدير
عشان لما نحط البطاطس على الشواية وينزل الزيت ما يعمل دخان
الآن راح نتركه لمدة ساعة كاملة
الان نطلعه من الفرن وننتبه لأنه بيكون ساخن جداً
وبالسكينة نقطع البطاطس بالطول
لاحظوا ان كل الخطوات الجاية لازم تكون بعد طلوع البطاطس مباشرة
ما ينفع نستنى لغاية ما تبرد والا ما راح تضبط الوصفة
بعدين بالعرض راح نعمل نص فتحة زي علامة الزائد +
الان من الجوانب نضغط عليه باليد
الان نضيف قطعة من الزبدة داخل البطاطس
وراح تلاحظوا انها دابت
آخر خطوة راح نضيف جبنة الموزاريلا
وممكن نعمل خلطة سهلة وهي
قطع طماطم مكعبات + قطع بصل مكعبات + صلصة طماطم + ملح وفلفل
وعلى النار لغاية ما يندمجوا كويس وبعدين نضيفها على البطاطس
بعد خطوة الزبدة وفوق الخلطة هذه نضيف عليها الجبنة
وعشان البطاطس سخنة فالجبنة راح تسيح وهذا شكلها النهائي
بعد اضافة شوية فلفل أسود فوق الوجه