مكرونه بالهوت دوج والجبنه ” وصفه سريعه وسهله
مكرونه بالهوت دوج والجبنه ” وصفه سريعه وسهله
احيانا مش بيبقى عندنا وقت كافى كل يوم اننا نعمل اكل ونطبخ .. وبنرجع تعبانين ونضطر نطلب دليفرى … لكن لو عندك سوسيس او هوت دوج فى الفريزر … اعملى الوصفه دى .. شهيه ولذبذه جداااااا … اليكى الطريقه :
المقادير :
* كيس مكرونه ” 500 جرام ” يكفى 4 افراد ”
* ملعقه كبيره زيت نباتى ” يفضل زيت ذره ”
* 4 فصوص ثوم مفرومه
* 1 بصله كبيره مفرومه
* 5 صوابع هوت دوج او سوسيس مقطعه شرائح
* 4 اكواب مرقه لحم او دجاج ” حسب المتوفر عندك ”
* كوب لبن
* 5 ملاعق صلصله طماطم
* ملح وفلفل
* كوب جبنه رومى مبشوره
الطريقه :
* فى حله على النار ضعى الزيت وشوحى فيه البصل والثوم مع صلصه الطماطم
* ضيفى شرائح الهوت دوج وقلبى كويس ياخدوا تحميره
* ضيفى المرقه عليهم مع اللبن وقلبى كويس تانى ثم ضيفى المركونه … وغطى الحله وسبيهم 10 دقائق ختى تنضج المكرونه .
* ارفعى العطا من الحله بعد ان تنضح المكرونه وتشرب كل السوائل ورشى الجبنه المبشوره على الوش وعطى الحله ختى تذوب الجبنه بالبخار … والف هنا وشفا