المقادير
3 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
2 x كوب أرز بسمتى
1 x عدد فلفل أحمر حلو (مقطع مكعبات)
1 x علبة حبات ذرة (حلوة)
1 x علبة فاصوليا حمراء
1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع مكعبات)
1 x عدد بصلة (مقطعة)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
½ x معلقة صغيرة كمون
½ x معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
½ x معلقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
الخطوات
[list=recipeSteps]
[*]يغسل الأرز بالماء جيدا ويصفى.
[*]فى حلة على النار نشوح البصلة مع الزيت ثم نضيف بالأرز ويشوح جيدا.
[*]هنضيف الطماطم ونقلب جيدا وبعدين نضيف جميع التوابل ونقلب مدة دقيقتين.
[*]هنغطى الأرز بالماء الساخن ويترك حتى يتشرب الماء.
[*]هنضيف الذرة والفاصوليا والفلفل الالوان ويغطى ويترك على نار هادئة حتى تمام النضج. يقدم ساخنا
[/list]
ملاحظات
- من الممكن استخدام الفلفل الحار حسب الرغبة.