Admin Admin
عدد المساهمات : 4080 تاريخ التسجيل : 07/04/2013
| موضوع: الكبدة الاسكندراني الأحد يوليو 13, 2014 10:12 pm | |
| الكبدة الاسكندرانى المقادير الكبدة الاسكندرانى 1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرا . ملح . كمون . 3 ملاعق كبيرة خل . فلفل حار (اختيارى) . 3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم . حلقات فلفل أخضر . عصير ليمون . 1/4 كوب زيت للتحمير .
الطريقة لعمل الكبدة الاسكندرانى طهى الكبدة الاسكندرانى يخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) جيدا ثم تتبل بها الكبدة وتترك فى الثلاجة لمدة1/4 ساعة . يضع الزيت على النار حتى يسخن ثم تسقط فيه الكبدة وتقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة .. تخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة وتغطى وتترك ربع ساعة .. بعد ذلك يرفع الغطاء ويقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ... توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى ) تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز المصرى .
| |
|