اللقمة الهنية
مرحبا بك في المنتدى نورت ... يرجى التسجيل والمشاركة في المنتدى ... منك نستفيد ونتعلم لاتبخل علينا بما لديك من افكار واراء مع الحب والتقدير
اللقمة الهنية
مرحبا بك في المنتدى نورت ... يرجى التسجيل والمشاركة في المنتدى ... منك نستفيد ونتعلم لاتبخل علينا بما لديك من افكار واراء مع الحب والتقدير
اللقمة الهنية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اللقمة الهنية

تعليم طبخ . وصفات طبخ . خضراوات . لحوم . فاكهة . معجنات . الخ
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


تنبيه : قد يظهر موضوع معين بعدة طروحات متنوعة بسبب تعدد وجهات النظر مع الحب والتقدير

تسجيلك في المنتدى عزيزي وعزيزتي المتصفحين يعني انك ستضع بصمتك فيه وتنشر وتبقى مسجلا باسمك كجهد انساني للاجيال القادمة ولاتعتقد ان ماتقدمه خدمة شخصية لي بل لك في كل الاحوال مع الحب



مدير ادارة المنتدى

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
سحابة الكلمات الدلالية
لحمه كفتة بالبطاطس عرايس
المواضيع الأخيرة
» وصفة لتحضير حلوى غريبة بالكوك المغربية
مخبوزات متنوعة 1 Emptyالأربعاء أكتوبر 31, 2018 2:32 pm من طرف farawela

» لوبراميد كبسولات
مخبوزات متنوعة 1 Emptyالأربعاء أبريل 25, 2018 7:21 am من طرف Admin

» صنع السمن الحيواني على اصوله
مخبوزات متنوعة 1 Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2017 8:50 am من طرف Admin

» فوائد و اضرار الحمص
مخبوزات متنوعة 1 Emptyالسبت سبتمبر 02, 2017 7:59 pm من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
مخبوزات متنوعة 1 Emptyالأحد أغسطس 13, 2017 9:29 am من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
مخبوزات متنوعة 1 Emptyالأحد أغسطس 13, 2017 9:18 am من طرف Admin

» مكونات خلطة بهارات الفاهيتا
مخبوزات متنوعة 1 Emptyالسبت أغسطس 12, 2017 12:08 pm من طرف Admin

» الاطعمة السورية المتنوعة
مخبوزات متنوعة 1 Emptyالأربعاء أغسطس 09, 2017 11:12 pm من طرف Admin

» عشبة الانيلي
مخبوزات متنوعة 1 Emptyالأربعاء يوليو 05, 2017 5:09 pm من طرف زائر

أبريل 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
اليوميةاليومية
التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني




 

 مخبوزات متنوعة 1

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin



عدد المساهمات : 4080
تاريخ التسجيل : 07/04/2013

مخبوزات متنوعة 1 Empty
مُساهمةموضوع: مخبوزات متنوعة 1   مخبوزات متنوعة 1 Emptyالسبت مارس 28, 2015 3:57 pm



رولات الجبن

مخبوزات متنوعة 1 UCLApinwheels
الكمية تكفى 32 رول


1/4 كجم كريمة بالقشطة (كريم تشيز) و ممكن استبدالها بجبنة فيتا
و معاها 3 ملاعق كبيرة كريمة لبانى
8 شرائح بسطرمة مفرومة
1/3 كوب جبن رومى مبشور
(ممكن جبنة شيدر )
بصلة متوسطة مبشورة ناعم
حزمة بقدونس صغيرة مفرومة ناعم
معلقة حليب

نصف كيلو عجينة بف بيسترى


الطريقة

اخلطى المكونات جيدا
سخنى الفرن و ابدأى افردى العجينة

افردى الحشوة على العجينة و قطعيها طوليا بقطاعة البيتزا
(او بالسكينة ان لم توجد)

و لفيها رولات


مخبوزات متنوعة 1 UCLApinwheels3-1


مخبوزات متنوعة 1 UCLApinwheels4


مخبوزات متنوعة 1 UCLApinwheels5

مخبوزات متنوعة 1 UCLApinwheels6

مخبوزات متنوعة 1 UCLApinwheels7


مخبوزات متنوعة 1 UCLApinwheels9


اخبزيها لمدة 15 دقيقة



مخبوزات متنوعة 1 UCLApinwheels2

مخبوزات متنوعة 1 83761


لخبز الحلو


مخبوزات متنوعة 1 2273430631_1f68eed922_m
300 جرام دقيق

2 معلقة كبيرة سكر
معلقة لبن بودرة
2 معلقة صغيرة خميرة فورية


بيضة 

3 معالق حليب


رشة ملح 

معلقة كبرية زبدة طرية


التزين (اختيارى)
حبة البركة
سمسم
لوز شرائح (مش ضرورى اوى دى زينة مش اكتر)


الطريقة

اخلطى الدقيق و الخميرة و السكر و اللبن البودرة كويس جدا

ثم اضيفى الزبدة و رشة الملح
و اعجينى لغاية لما تبقى العجينة مطاطية
و كوريها كورة كبيرة و غلفيها بالسوليفان كويس و خليها تخمر لمدة ساعة

بعد لما تخمر قسميها كور متساوية
و رصيها فى صينية مدهونة و مرشوة بالدقيقة كويس
رصيها زى الصورة كده ملاصقين لبعض

اتركيها مغطاة جيدا لمدة ساعة تانية
و بعدين ادهنيها بخليط البيضة مع ال 3 معالق لبن و زينيها بالسمسم - حبة البركة


اخبزيها فى فرن سابق التسخين

لمدة 15 دقيقة 
مخبوزات متنوعة 1 83761

خبز الزبيب و القرفة

ممتاز للإفطار و العشاء و فى المدرسة مع الأولاد



مخبوزات متنوعة 1 IMG_6739


3 و نصف كوب دقيق (ممكن تستعملى منهم كوب دقيق كامل)
4 معالق صغيرة سكر
1 1/4 معلقة صغيرة ملح
2 معلقة صغيرة خميرة فورية
بيضة
3 معالق زبدة
1/2 كوب لبن رايب و ممكن حليب كامل الدسم بدلا منه
3/4 كوب ماء فاتر
2 معلقة صغيرة قرفة بودرة
نصف كوب عين جمل مجروش خشن
3/4 كوب زبيب (ممكن يكونوا كوب لو حبيتى)


للتزين
ربع كوب سكر
2 ملعقة قرفة بودرة


الطريقة

امزجى المكونات الجافة مع بعض 
(الدقيق - السكر - القرفة - الخميرة- الملح)

امزجى البيض و الزبدة و اللبن الرايب او الحليب الكامل الدسم و قلبى كويس و اعجنى لغاية لما تتجانس العجينة

افضلى اعجنى لغاية لما تبقى مطاطية
حطى العين جمل و الزبيب عليها
و اعجنيهم معاها

حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس عشان تخمر
لمدة ساعة او ساعةو نصف

لما العجينة تخمر
رشى دقيق على السطح اللى بتشتغلى عليه
اقسمى العجينة نصفين
و افرديهم بالنشابة (الشوبك)
قسمين متساوين
افرشى على وش النصف الأول معظم خليط السكر و القرفة بتوع التزين
و سيبى معلقتين عشان الآخر

افردى فوقها النصف التانى من العجينة و لفيها كأنها سويسرول

هاتى معلقة زيت نباتى و امسحى بايديك على العجينة من برة
و غطيها بالسولفان كويس
سبيها تخمر تانى ساعة


سخنى الفرن 10 دقائق

حضرى صينية عليها ورقة زبدة او مدهونة و مرشوشة دقيق
حطى الرغيف عليها
و اخبزيها فى حرارة 180
لمدة 20 دقيقة
و بعدين افتحى الفرن و اقلبى الصينية عشان السوى 
يكون واحد لمدة 30 دقيقة تانين

اول لما تتخبز طلعيها و هى سخنة رشى عليها خليط السكر و القرفة

مخبوزات متنوعة 1 83761


خبز الحلاوة و الشكولاتة

هو نوع من المخبوزات الغربية
ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية
ولكن أحد عشاق الخبز و هو من اصل 
غربىاضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة
الإسم الأصلى لهذا الخبز
البابكا


مخبوزات متنوعة 1 Img-7402

مخبوزات متنوعة 1 Img-7203




الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير

ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد

6 اكواب دقيق
2 باكتة خميرة فورية
3/4 كوب سكر
3 بيض فى درجة حرارة الغرفة
1 1/3 كوب حليب دافىء
1/2 معلقة ملح
فانيليا
بشر ليمونة
14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة


للتزين 

بيضة مخفوقة


للحشو


1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع
1/2 كجم شكولاتة مبشورة
1/2 كوب زبيب
كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية)
يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى
و ممكن خليط


رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)





مخبوزات متنوعة 1 Img-9044b مخبوزات متنوعة 1 Img-9048 


امزجى كل مكونات العجينة
اعجنيها كويس
حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات





مخبوزات متنوعة 1 Img-9057b مخبوزات متنوعة 1 Img-9061b 




قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين)


افردى النصفين بالنشابة
و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف


لفى كل نصف كأنه سويس رول
بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول


شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة


غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة


سخنى الفرن
اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة


حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة


طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك


ملحوظة :
ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام

مخبوزات متنوعة 1 83761


خبز البطاطا الحلوة






مخبوزات متنوعة 1 Img_1529-version-2-1






مخبوزات متنوعة 1 Img_2346-version-21


1 كوب بطاطا حلوة مهروسة دافئة
2 كوب لبن رايب فى درجة حرارة الغرفة
بيضة فى درجة حرارة الغرفة
1/4 كوب زيت نباتى
3 ملاعق زبدة سايحة و بعدين سبيها فى درجة حرارة الغرفة تبرد
1/4 كوب سكر
2 بكتة خميرة فورية
2 و نصف معلقة صغيرة ملح
من 6 ل 7 اكواب دقيق

الطريقة

امزجى البطاطا المهروسة مع البيضة مع اللبن الرايب مع السكر مع الخميرة مع الزيت و الزبدة

اضيفى كوب واحد دقيق ثم قلبى
اضيفى الملح و قلبى جيدا
و اضيفى باقى الدقيق تدريجيا


رشى السطح اللى بتشتغلى عليه بالدقيق
و اعجينى العجينة لغاية لما تبقى متجانسة تماما
و شكليها على شكل كورة و غطيها بالسوليفان فى بولة مدهونة بالزيت
مع دهان وجه العجينة
و اتركيها تخمر لغاية ما يتضاعف حجمها فى مكان دافىء


بعد مايتضاعف حجمها قسميها قسمين و قسمى كل قسم 8 كور صغيرة


جهزى 2 صينية مفروشة بورق الزبدة


و شكلى العجينة لكور بالطريقة المبينة فى الصور ادناه


بعد كده غطيها لمدة 20 دقيقة قبل ماتخبزيهم
سخنى الفرن قبل الخبز ب 10 دقائق


قبل ماتدخليهم الفرن رشى عليهم رشة دقيق للزينة
و اخبزيهم لمدة 20 او 25 دقيقة مع قلب الصينية فى منتصف وقت الخبيز
عشان السوى يكون متساوى من كل الجهات


برديها بعد كده على رف سلك


و ممكن تحتفظى بيهم فى الفريزر


لو حبيتى تعيدى تسخينهم قبل التقديم غطيهم بالفويل كويس
و سخنيه 5 او 7 دقائق



مخبوزات متنوعة 1 Img_22641



مخبوزات متنوعة 1 Img_22681







مخبوزات متنوعة 1 Img_2271-version-21







مخبوزات متنوعة 1 Img_2274-version-21







مخبوزات متنوعة 1 Img_2275-version-21






مخبوزات متنوعة 1 Img_22761





مخبوزات متنوعة 1 Img_22802



اختبار تضاعف العجينة



مخبوزات متنوعة 1 Img_22811







مخبوزات متنوعة 1 Img_22821




مخبوزات متنوعة 1 Img_2283







مخبوزات متنوعة 1 Img_22901







مخبوزات متنوعة 1 Img_2297-version-21




مخبوزات متنوعة 1 Img_2308-version-22









مخبوزات متنوعة 1 Img_2301-version-23




مخبوزات متنوعة 1 Img_2302-version-21




مخبوزات متنوعة 1 Img_23171







مخبوزات متنوعة 1 Img_23321







مخبوزات متنوعة 1 Img_2358-version-21
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://noelkitchen.yoo7.com
 
مخبوزات متنوعة 1
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مخبوزات متنوعة 2
» مخبوزات تركية لا بد أن تجربيها!
» ور لفطريات متنوعة
» عصائر متنوعة
» صوان متنوعة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اللقمة الهنية  :: الفئة الأولى :: الحبوب والخبز بانواعه-
انتقل الى: