طاجن العكاوى ذيل البقر

المقادير :

نصف كيلو عكاوي...
ربع كيلو بصل
حبة بطاطس
كوب بسلة
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2 حبة فلفل حامي مكعبات
3/ 4 كوب عصير طماطم
ملعقة صغير كمون
ملعقة صغيرة زعتر
ملح وفلفل
2 مكعب ذبدة او معلقة سمنة كبيرة

الطريقة:
- قطّعي البصل مكعبات صغيرة وشوّحيه في الزبدة أو السمنة لحد ما لونه يبقى أصفر، وبعدين قطّعي العكاوي مكعبات، وحطيها على البصل.
-حطي معاهم الثوم، والزعتر، والكمون، والفلفل الأسود، والملح، والفلفل الحامي، وعصير الطماطم، وقطعي البطاطس مكعبات كبيرة، وضيفيها على الخليط.
- قلّبي الخليط على النار، وممكن تزوّديه شوية ميه قليلة، وغطي الحلة، وسيبيه على نار عالية، وقلبيه من وقت للتاني، لمدة 15 دقيقة، أو لحد ما يبدأ يدخل في السوى.
-بعد كده صبّي الخليط في طاجن أو صينية، ودخّليها الفرن لمدة 20 دقيقة، أو لحد ما اللحمة تستوي تماما، بعدين طلّعيه من الفرن، وقدّميه مع الارز

بالهنااااااا و الشفاااااا