Admin Admin
عدد المساهمات : 4080 تاريخ التسجيل : 07/04/2013
| موضوع: طاجن العكاوى ( ذيل البقر ) الأحد ديسمبر 04, 2016 11:06 pm | |
| طاجن العكاوى ذيل البقر
المقادير :
نصف كيلو عكاوي... ربع كيلو بصل حبة بطاطس كوب بسلة ملعقة كبيرة ثوم مفروم 2 حبة فلفل حامي مكعبات 3/ 4 كوب عصير طماطم ملعقة صغير كمون ملعقة صغيرة زعتر ملح وفلفل 2 مكعب ذبدة او معلقة سمنة كبيرة
الطريقة: - قطّعي البصل مكعبات صغيرة وشوّحيه في الزبدة أو السمنة لحد ما لونه يبقى أصفر، وبعدين قطّعي العكاوي مكعبات، وحطيها على البصل. -حطي معاهم الثوم، والزعتر، والكمون، والفلفل الأسود، والملح، والفلفل الحامي، وعصير الطماطم، وقطعي البطاطس مكعبات كبيرة، وضيفيها على الخليط. - قلّبي الخليط على النار، وممكن تزوّديه شوية ميه قليلة، وغطي الحلة، وسيبيه على نار عالية، وقلبيه من وقت للتاني، لمدة 15 دقيقة، أو لحد ما يبدأ يدخل في السوى. -بعد كده صبّي الخليط في طاجن أو صينية، ودخّليها الفرن لمدة 20 دقيقة، أو لحد ما اللحمة تستوي تماما، بعدين طلّعيه من الفرن، وقدّميه مع الارز
بالهنااااااا و الشفاااااا | |
|