الكاليماري المقلي
أو
السبيط المقلي
طريقه جميله جدا وسهله جدا جدا

الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي 311122_1274466950
الطريقة
* نقطع الكاليماري حلقات زي ما انتو شايفين ونتبله بملح وكمون وخل وليمون ونحطه في الثلاجه شويه لحد ما يشرب من طعم التتبيله " 2/1 ساعه علي الاقل " .

الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي 311122_1274465550
* نعمل خليط القلي وهو عبارة عن بيضه + ملعقة كبيره دقيق ( طحين ) + ملعقة كبيره نشا
وطبعا ممكن تزودي المقدار علي حسب الكميه .
الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي 311122_1274465956
* ويخلطوا جيدا بالمضرب اليدوي ( السلك ) أو بالشوكه .
الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي 311122_1274466054
* وبعد ما نسخن الزيت العميق نعمل اختبار للخليط السابق " ناخد نقطه منه ونحطها في الزيت لو عليت لفوق تبقي مظبوطه ولو ما عليتش حاولي تظبطي الكميات تاني " .
وبعدين حطي الكاليماري المتبل في الخليط وابتدي القلي باخذ واحده واحده علي الزيت .
الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي 311122_1274466167
وبعد القلي هيكون ده شكله 000
الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي 311122_1274466331
* ويقدم مع رز بالبصل المتحمر .
الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي 311122_1274466370
* وطبعا مش هننسي سلطة الطحينه .
" فصين ثوم عليهم الطحينه وشوية ماء بارد ويقلبوا لحد ما يوصلوا للسمك اللي انتي تحبيه وبعدين حطي عليها ملح وفلفل وخل وكمون وليمون وزيت زيتون وممكن تبشري معاها خيارة " .
الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي 311122_1274466516
الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي 311122_1274466554
وبكده يكون ده شكل غدانا النهاردة
الكاليماري المقلي أو السبيط المقلي 311122_1274466631