[*]
طريقة عمل بطاطس منتفخة
[*]
والسر بسيط ،،،
…
بتقطعيها بقطاعة الشيبس
وتنقعيها في ماء وبيكنج باودر لمده ساعتين
وبعدين تقليها
طريقه عمل البطاطس البوم فريت بالطريقه الفرنسيه … ويمكنك تخزينها لتكون مثل البطاطس الجاهزة تماما .. وتخرجيها للقى علطول وقت الحاجه او لسندوتشات الاطفال فى المدرسه …
طريقه عمل البطاطس البوم فريت بالطريقه الفرنسيه
اولا: قومى بشراء البطاطس الصعيره الخاصه بالقلى .. وقشريها وقطعيها على شكل صوابع … ثم انقعيها فى ماء بارد بالملح والخل لمده ساعه .
طريقه عمل البطاطس البوم فريت بالطريقه الفرنسيه بالخطوات المصورة ثانيا: قومى بوضعها فى حله بها ماء على النار وانتظرى حتى تبدأ الماء فى الغليان ثم اطفى النار .
طريقه عمل البطاطس البوم فريت بالطريقه الفرنسيه بالخطوات المصورة طريقه عمل البطاطس البوم فريت بالطريقه الفرنسيه بالخطوات المصورة ثالثا: اخرجى البطاطس وصفيها جيدا من الماء الساخن … ثم اعسليها بماء بارد ..
طريقه عمل البطاطس البوم فريت بالطريقه الفرنسيه بالخطوات المصورة طريقه عمل البطاطس البوم فريت بالطريقه الفرنسيه بالخطوات المصورة رابعا: سخنى مقلاه الزيت حتى حراره 190 درجه .. ثم ضعى البطاطس فيها لمده دقيقه واحده فقط واخريجها …. ثمر صفى الزيت منها جيدا . ..
طريقه عمل البطاطس البوم فريت بالطريقه الفرنسيه بالخطوات المصورة ثم اتركيها فى الفريزر لمده ساعه تتجمد واجمعيهم فى اكياس التخزين
طريقه عمل البطاطس البوم فريت بالطريقه الفرنسيه بالخطوات المصورة خامسا: عند الاستعمال اخرجى الكيس المجمد وسخنى الزيت وضعيهم فى الزيت الساخن لمده 3 دقائق حتى تتحمر وتصبح بوم فريت مقرمشه ولذيذه
طريقه عمل البطاطس البوم فريت بالطريقه الفرنسيه بالخطوات المصورة طريقة الشيبسى المقرمش زى الجاهز وعمرة ما يكون طرى
نقشر البطاطس المخصصة للقلي .2. نقطعها حلقات (شيبسي)رقيقة و نضعها في ماء بارد أو ماء به قطع ثلج و نتركة في الماء البارد لمدة 1/2ساعة على الأقل و لا تضع على الماء ملح ونحطها فى التلاجة علشان تفضل ساقعة.3. نسخن الزيت جيداً على درجة حرارة عالية ،ثم نضع الشيبسي في الزيت بكميات قليلة والزيت غزير حتى يعطي النتيجة المظبوطة من القرمشةطريقة الطعم:طعم الجبنة المتبلة1. نحضر جبنة رومي مثلجة (وضعها في الفريزر منذ 24ساعة تقريباً )و نضربها في الكبه و لازم تكون مثلجة علشان تتطحن كويس وتبقى شبة البودرة ،ثم نضيف عليها مرقة دجاج فورية و نضربها مرة أخرى لتتجانس و تنعم أكثر ولو عندك توم وبصل بودرة ضيفى معاها ونرشها علىالبطاطس اول ما تطلع من الزيت
نكهة الدجاج:
رشى مرقة دجاج فويرة على البطاطس اول ما تطلع من الزيت
اصابع البطاطس بالجبنة تعتبر الوجبة المحببه من الكبار والصغار .. جربوها وستكون وجبتكم المفضلة
المكونات:
3 رؤوس بطاطا كبيرة
بصلة متوسطة مفرومة ناعماً
ملعقة طعام بقدونس مفروم
نصف ملعقة صغيرة بهار أبيض
بيضة مخفوقة
ملعقة صغيرة ملح
100 غ عيدان جبنة موزاريلا
بيضتان لتغليف الأصابع
1.5 كوب بقصمات مطحون
زيت لقلي الأصابع.
اصابع البطاطس بالجبنة
الطريقة:
تسلق رؤوس البطاطا مع قشرتها حتى تنضج، ثم تقشر وتهرس.
تفرم البصلة ناعماً ثم تخلط مع البطاطا المهروسة والبقدونس والبيض. يرش الملح والبهار الأبيض فوق الخليط ثم يقرّص على شكل أصابع، بحيث يتألف كل إصبع من ملعقتيّ طعام من خليط هريسة البطاطا ويحشى الإصبع بعود من جبنة الموزاريلا.
تغمس الأصابع المحشوة في البيض ومن ثم في البقصمات المطحون وتحفظ في الثلاجة لمدة 2 إلى 3 ساعات.
يحمى الزيت في مقلاة عميقة وتقلى الأصابع حتى تصبح ذهبية اللون ثم تصفى على محارم ورقية وتقدم ساخنة.