مربى اليوسفي والبرتقال
** المقادير:**
كيلو برتقال بسرة. كيلو يوسفي. كيلو سكر. معلقة صغيرة ليمون.
**الطريقة: **
1. اسلقي البرتقال واليوسفي لمدة 10 دقائق وبعد كده اتخلصي من مياه السلق علشان تتخلصي من مرارة قشر البرتقال واليوسفي. 2. يعاد بعد ذلك سلقه بماء جديد ثم يصفى وتنزع البذور والأعناق. 3. بعد كده افرميه بس خلّي بالك من إنك تحتفظي بالسائل الناتج عن الفرم. 4. ضيفي إلى السائل الناتج عن عملية الفرم السكر واتركيه على نار هادئة مع التقليب حتى يذوب السكر تماما. 5. بعد شوية ضيفي خليط البرتقال واليوسفي المفروم إلى السكر على النار مع التقليب المستمر ونزع الريم أولا بأول. 6. ضيفي عصير الليمون وارفعي درجة حرارة النار واتركيها لتغلي لمدة 5 دقائق. 7. شيلي المربى بعد ما تستوي من على النار وعبيها في برطمانات زي ما اتفقنا.
|