Admin Admin
عدد المساهمات : 4080 تاريخ التسجيل : 07/04/2013
| موضوع: طاجن العكاوي المصري بالبطاطا - العكاوي هو ذيل البقره الخميس مارس 12, 2015 5:50 pm | |
| طريقة عمل طاجن العكاوى المصرى بالبطاطس
العكاوي هو ذيل البقره او الثور وينسلق عادي وفيه ناس بتعملها طاجن
وكذلك يشوى على الفحم بعد تغميسة بزيت الزيتون البكر والحامض ليلة كاملة ويستعمل للمزز
الكمية تكفي:
4 أشخاص
وقت التحضير:
5 دقائق
وقت الطهي:
60 دقيقة
المقادير:
التحضير:
نقطعها ونغسلها
الطبخ:
وفى صنيه نضع الزبده ونضيف الحبهان والمستكه ونضع قطع
وبعدها نضيف الماء ويغطى العكاوى بشكل كافى ونتركها عالنار حوالى ساعه لانها بتحتاج وقت طويل انها تستوى شويه
وفى الوقت ده نجهز الصلصه الى عباره عن بصل مشوح فى قطعه زبده وتوم وطماطم وعند بدء الغليان نطفى النار
ونضع البطاطس مع العكاوى فى طاجن
ونصب الصلصه اللى جهزناها وبهرناها بالتوابل وشرايح فلفل رومى ونغطى الطاجن ويترك ساعه اخرى فى الفرن وده شكله
ممكن تعمليه
بعد ما البطاطس والعكاوى استوى
العكاوى ونشوحها لمده عشر دقائق مع التقليب المستمر
| |
|