الملوخية:
المقادير
كيلو ملوخية خضراء
شوربة(مرق البط اللى سلقناه سابقا)
ملعقة ثوم مهروس
كسبرة جافة مطحونة
الطريقة:
تقطف الملوخيه وتاْخذ الاوراق للغسل جيدا مع اضافه قطرات من الخل لمياه الغسيل وتترك حتى تجف وتصفى منها المياه غالبا ست البيت المصريه ماتتركها اطول وقت ممكن تنشف لو الوقت غلبك تقدرى تنشفيها بطريقه مستعجله مثلا بفوطه او تيار هوائى وتخرط على عاده الاسر المصريه او تفرم كما هو متبع فى منزلكم ولا مانع ابدا ان تكون مجمده وترتاحى لكن اكيد لن تكون بنكهه ولون الطازه
يوضه مقدار من الشوربه فى اناء التسويه وخلى بالك لو الشوربه اقل يكون افضل لانه يمكن معاجه الموقف لو تقيله لكن لو زادت منك الشوربه عن الحد واصبحت الملوخيه خفيفه لايمكن معالجة الوضه لذلك احرصى على ان يكون مقدار الملوخيه المفرومه لكل كبشه متوسطه كبشتان من مرق البطه والمجففه او المجمده من الفريزر لكل كيس 400 جرام اربع كبشات متوسطه من الشوربه وهذا اخر المسموح به اى زياده غير مستحبه على الاطلاق _ تتركى الشوربه تغلى ويمكن ان تضيفى اليها حبايه طماطم صغيره متقطعه وممكن ان تكون هذه الحبايه متسبكه على النار وممكن تستغنى عن الطماطم نهائى ضيفى الملوخيه الى الشوربه ولا تنسى ان تشهقى واللى ماتعرفش يعنى ايه تشهق وقعتها سوده واللى تعرف مافيش مشكله وتقولى ياحلوه عند الشهق يجعل حلاوه الحب فيكى واللى يدوقك مايسليكى ههههههههه بعد اول غلوه اى عند اول فوران تكون الملوخيه جاهزه لاستقبال الطشه او التقليه او البهارات حسب فهمكم اللى غالبا هيه عباره عن ملعقه سمن تقدح ويقلب فيها ملعقه ثوم مهروس مع ملعقه كزبره ناشفه ناعمه وتقلب على النار حتى وصول لون الثوم اللى اللون فوق الذهبى وليس البنى الغامق وتوضع على الملوخيه استعدادا للتقديم ملحوظه يمكن اضافه نصف ملعقه صغيره من السكر الى شوربه الملوخيه