اللقمة الهنية
مرحبا بك في المنتدى نورت ... يرجى التسجيل والمشاركة في المنتدى ... منك نستفيد ونتعلم لاتبخل علينا بما لديك من افكار واراء مع الحب والتقدير
اللقمة الهنية
مرحبا بك في المنتدى نورت ... يرجى التسجيل والمشاركة في المنتدى ... منك نستفيد ونتعلم لاتبخل علينا بما لديك من افكار واراء مع الحب والتقدير
اللقمة الهنية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اللقمة الهنية

تعليم طبخ . وصفات طبخ . خضراوات . لحوم . فاكهة . معجنات . الخ
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


تنبيه : قد يظهر موضوع معين بعدة طروحات متنوعة بسبب تعدد وجهات النظر مع الحب والتقدير

تسجيلك في المنتدى عزيزي وعزيزتي المتصفحين يعني انك ستضع بصمتك فيه وتنشر وتبقى مسجلا باسمك كجهد انساني للاجيال القادمة ولاتعتقد ان ماتقدمه خدمة شخصية لي بل لك في كل الاحوال مع الحب



مدير ادارة المنتدى

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
سحابة الكلمات الدلالية
عرايس كفتة بالبطاطس لحمه
المواضيع الأخيرة
» وصفة لتحضير حلوى غريبة بالكوك المغربية
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Emptyالأربعاء أكتوبر 31, 2018 2:32 pm من طرف farawela

» لوبراميد كبسولات
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Emptyالأربعاء أبريل 25, 2018 7:21 am من طرف Admin

» صنع السمن الحيواني على اصوله
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2017 8:50 am من طرف Admin

» فوائد و اضرار الحمص
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Emptyالسبت سبتمبر 02, 2017 7:59 pm من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Emptyالأحد أغسطس 13, 2017 9:29 am من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Emptyالأحد أغسطس 13, 2017 9:18 am من طرف Admin

» مكونات خلطة بهارات الفاهيتا
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Emptyالسبت أغسطس 12, 2017 12:08 pm من طرف Admin

» الاطعمة السورية المتنوعة
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Emptyالأربعاء أغسطس 09, 2017 11:12 pm من طرف Admin

» عشبة الانيلي
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Emptyالأربعاء يوليو 05, 2017 5:09 pm من طرف زائر

نوفمبر 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
اليوميةاليومية
التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني




 

 افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin



عدد المساهمات : 4080
تاريخ التسجيل : 07/04/2013

افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Empty
مُساهمةموضوع: افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني   افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني Emptyالسبت مارس 07, 2015 12:26 am


 الاستفادة ببواقى الطعام فى عمل وجبة والهدف من ذلك انه الواحدة منا بتشعر بالذنب الشديد كلما قذفت ببواقى الطعام فى القمامة وسوف ابدأ معكم باول وصفة واللى عندها شئ يا ريت تعرفنا بيه .
اولا الاستفادة ببواقى العيش الفينو ( الافرنجى) فى عمل وجبة لذيذة 

1- قطعى العيش البايت الى حلقات متساوية سمكها 2 سم 
2- قومى بتحضير كوب من اللبن المضروب فيه بيضه وقليل من الملح ورشة فلفل اسود 
3- اغمسى قطع العيش فى خليط اللبن بسرعة غمسة سريعة حتى لا يتعجن 
4- ادهنى صنيه بالسمن ورصى دوائر العيش 
5- ضعى على وجه كل دائرة قطعة من الجبن الشيدر وقطعة زيتون وقطعة فلفل اخضر وممكن بسطرمة او لانشون او حتى تونه اى بواقى عندك ف الثلاجة ممكن تحطيها على وجة العيش
6- ادخليها الفرن حتى تسيل الجبن على الوجه 
7- قدميها لاولادك فهى وجبة متكاملة غنية بالمواد المفيدة

مثلا لو كان رزك ابيض ممكن تحويليه لرز صيني وذلك باضافة الخضارالجاهزة المسلوقة او المحمرة مع الربيان وشوية زيت وملح صيني وفلفل اسود
او خمس اعواد من الكراث ( البصل الأخضر ) بعد تقطيعها تحمريها في شوية زيت مع ملح صيني وخل وتضيفيها للرز يصبح طعمه لذيذ جدا .
ايضا ممكن اضافة حلقات من السجق المقلي للرز الأبيض 
واليك طريقة الاستفادة من الرز المتبقي بعد يوم 
دوائر الرز المقلي اللذيذة الغريبة والشهية  
ارز ابيض مطبوخ ومتبقي 
بيضة اذا كان الأرز قليل او بيضتين اذا كان الأرز كثير جدا ........يعجن الجميع بالملعقة او باليد 
فقط هذا كل شيء ( ضعي ملعقة او اثنين دقيق حتى تتماسك العجينة ) 
ثم تحشيها بتونة او دجاج متبقي او لحم مفروم مطبوخ متبقي لديك ( الدجاج والتونة احلى شيء ) 
ثم تقليها بالزيت ( لا تحتاج لا بقسماط ولا غيره ) 


المثال ( 1 ):

كيكه عملتيها بس احترقت معك من فوق ومن تحتاو باقي كيك من جمعه او او ... شو نعمل فيهاا ,, نرميهااا .. طبعا لاء
,,منقلي الخبز ومنعملهاا فته ,,وكدا منكون رضينا ضميرنا بعدم رميه

هم نقدر نعمل صلصه مثلا او خضروات او كرات لحم 

( باذنجان و كوسه وبطاطا + وشويه بهارات ) واخلطيها مع الفاصوليا 
بواقى الاكلاللى بتفيض وصعب انها تتاكل تانى يوم او زهقنا منها حرام انها تترمى 

بواقىالبانية 

لوعندك بواقى بانية اولا قشري طبقة البانيه وشوفي وقولي رأيك بالافكار التالية‏*
نجرسكو
‏*رزبالباشمل
‏*بيتزا
*سمبوسة
*الشاورما دي صفري بصلة وتوم_ملح_فلفل_بهاراتكمون_شطة عليها فلفل مكعبات_جزر مبشور_بالترتيب كل 2دق ضيفي اليبعده_ماشروم وف الاخر الفراخ نفس دي اعمليها حشوات‏*قطعيها صوابع وبعدين اعمليها مع بطاطس محمرة ف الفرن وشربيهم شوية (دي لبواقيالبطاطس كمان (مرقة بصلصة ف طاجن‏*شوحيهم ف بصله ضيفي لسان عصفور محمركمليعليهم بمرقة وعصير طماطماية ياخد غلوتين وحطيه ف الطاجن ف الفرن وغطيهم بشرايح طماطم‏*افرميها وشوحيها ببصله واحشي بيها بطاطس بدلالعصاج بالنسبة للدجاج المسلوق المتبقي بعد ما نخلص نطحنه و ممكن نضيف له بطاطس مسلوقة ومطحونة ونعمله أقراص ونغمسه بالبيض المخفوق ومن ثم البقسماط المطحون الناعم و نقليه بالزيت بواقىالزيت ممكن نعمل منة صابون (1ك زيت+1\2ك دقيق+10جرام بوتاس+2ليمونة)نضربالليمون بالقشر فى الخلاط مع كوب ماء ثم نضعة على باقى المكونات ويقلب جيدا بملعق ةخشب و يصب فى صنية قديمة مش هتستعمل بعد كدة و يترك حتى ينشف و يقطع مستطيلات وعلىفكرة مش مهم الزيت متبقى من أي
بواقىالارز
الرز بعمله فتة حمريه شوية شعرية ويبقي رز بشعرية او حمري شوية رز ويبقي رز حبة وحبة
1) بشيله فى الفريزر و لما اجمع حبه مناسبين اضيف له مكرونة مسلوقة و عدس بجبة و يبقى كشرى وطبعا اعمل دقة و حمص الشام و بصل محمر
2)افضل اجمعه لغايه لما يبقى عندى كمية و افرد نصه فى الصينية و احط فوقهم شوية جزر و بسلة مستوين و 3 او اربع معالقعصاج و افرد باقى الرز فوقهم وعلىالوش شوية بشاميل و ادخلهم الفرن لغاية لما الوش يحمر 

الخبزالفينولما بيبقى منه بحوشه وبعدين احمصه في الفرن واعمله بقسماط ناعم للبانيه والبفتيك او اعمله شرايح ونفطر بيه مع الشاي الصبح فىحاجة تانية :لما الخبز الفينو بيتبقى بقطعة دوائر ونحضر صنية ونضع فى قعرها سكريعنى 2 معلقة ونرص الخبز الفينوعلية وبعدين نحضر كوب للبن ونضععلية سكر وبيضة او اتنين زى ما انتى عايزة ونضعة كلة فوق الخبز ويدخل الفرن والله بيطلع زى مايكون كيكية 

طريقة تانية للعيش الفينو البايت 
قطعيه شرائح وبعدين نقليه فى الزيت لغاية لما يحمر زى القطايف وبعدين نطلعه ونسقيه بشربات ( العسل التقيل يعنى 2 كوب سكر +1 كوب ماء + ليمونة ) القطايف وبعدين نرصه فى طبق ونرش عليه اى نوع من المكسرات وبيبقى طبق حلو سريع ومالهوش حل
بالنسبة للعيش البلدي او المدور حمصيه واعملي بيه فتة الباقىاليوم قطعية قطع صغيرة فى كيس بلاستك وعلى الفريزر عدل ولما تحتاجية طلعية وحمصية بالفرن واستعمليه للفته العادية وفته العدس قشطة اللبن على طول بجمعا فى الفريزر واسيحها واعملها زبدة كمان بتوفر شراء الزبدة البلدى وممكن يتعمل بيها الكيك بتكون تحفة فى الطعم وهشة وتوفير للسمنة اوالدهون
لما تضربي طماطم متصفيهاش قشريها واضربيها بحالها بس بغليها ف الشوربة عشان تتقشر اهو منها متغليش مية مخصوص وف نفس الوقت بتدي طعم للشوربة وكمان اما تقشريها سيبي القشر ف الشوربة هيدها ريحة وطعم وابقي صفيها لو عندك جزرة دبلانة شوية حطيها للشوربة هتاخد ظفارة اللحماو الفراخ وتدي طعم للشوربة
لما بيفضل عندى سمكة او اتنين من السمك المقلى بحطه فى كيس فى الفريزر وبجمعه وفى يوم بجيب بصل وطماطم وفلفل وبقدونس واعمله فى الفرن مع الكمون والنعناع الناشف والتوم واوووووووووووووووو بتبقى ريحته جايبة اخر العمارة وبتبقة اكلة جديدة لو عندك بواقي كورن فلكس مكسر يعني الولاد مش هاتعرف تاكله اطحنيه شوية وزودي بيه بقسماط البانيه بيبقي احلي بكتير
بواقيالبيض المسلوق وبايت اعمليها سمبوسة ولما تعملىالقشطة زبدة بيطلع منها لبن اسمة سرد اللبن دة اوعى ترمية ممكن تعجنى بية المعجنات بيطلع تحفة لانه اساس اللبن
الفطير اللى بينشف بشيله فى الفريزروبعده اعمل بيه امعلى
حشوة سمبوسة او بيتزا تشيلي كيس ف الفريزر تجمعي الحاجات اليتنفع حشوات ويوم السمبوسة تبقي جاهزة ومنوعة كمان والجبنة البيضا لما تبقى قعدت عندك فترة وخلاص حتبدأ تطلع ريحة
قطعى فلفل رومى عليها و ممكن زيتون مقطع صغير كمان و رشة زعنرو احشى بيها الفطاير اوالسمبوسة
بواقىالجمبرى والسبيط اوالماكولات البحرية باخدها واعملها اعادة تدوير واضعها فى الرزمع البصل والبقدونس والكمون بيقى تحفة بضيف الجمبرى والحاجات دى اثناء الطبخ وبيبقى اكلة جديدة 

اللحم العصاج ده كنز لا يفني خديعندك مصقعة حبيبتي مكرونة بشمل بيتزا_سمبوسة بطاطس بيوريه او تشيليها ف الفريزر لما تعملي حاجة من دول وتكملي عليها ممكن ابشري بصل وتوم وصفريهم بشوية زيت_ملح_فلفل_بهارات_شطة_كمون عليهم جزر مبشور _مكعبات فلفل اخضرلحد ما يتشربوا ثم ضيفي اللحمة ووطي النار ربع ساعة هتبطلي تشتري شاورم اوهتلاقي طعم الجزر جميل جدا_دي تنفع مع بواقيالفراخ لما تخليها_فراخ مفرومة_لحمة مفرومة نية
 يليه الجزء الثالث
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://noelkitchen.yoo7.com
 
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الاول
» افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث
» حلويات الجزء الثاني
» الجزء الثاني من عدد من الزيوت النباتية
» ملف لطرق طبخ الرز ( الجزء الثاني )

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اللقمة الهنية  :: الفئة الأولى :: افكار ومعلومات عامة خاصة بالتغذية ونظافة المطبخ وصحة المجتمع-
انتقل الى: