اللقمة الهنية
مرحبا بك في المنتدى نورت ... يرجى التسجيل والمشاركة في المنتدى ... منك نستفيد ونتعلم لاتبخل علينا بما لديك من افكار واراء مع الحب والتقدير
اللقمة الهنية
مرحبا بك في المنتدى نورت ... يرجى التسجيل والمشاركة في المنتدى ... منك نستفيد ونتعلم لاتبخل علينا بما لديك من افكار واراء مع الحب والتقدير
اللقمة الهنية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اللقمة الهنية

تعليم طبخ . وصفات طبخ . خضراوات . لحوم . فاكهة . معجنات . الخ
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


تنبيه : قد يظهر موضوع معين بعدة طروحات متنوعة بسبب تعدد وجهات النظر مع الحب والتقدير

تسجيلك في المنتدى عزيزي وعزيزتي المتصفحين يعني انك ستضع بصمتك فيه وتنشر وتبقى مسجلا باسمك كجهد انساني للاجيال القادمة ولاتعتقد ان ماتقدمه خدمة شخصية لي بل لك في كل الاحوال مع الحب



مدير ادارة المنتدى

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
سحابة الكلمات الدلالية
عرايس كفتة لحمه بالبطاطس
المواضيع الأخيرة
» وصفة لتحضير حلوى غريبة بالكوك المغربية
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Emptyالأربعاء أكتوبر 31, 2018 2:32 pm من طرف farawela

» لوبراميد كبسولات
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Emptyالأربعاء أبريل 25, 2018 7:21 am من طرف Admin

» صنع السمن الحيواني على اصوله
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Emptyالثلاثاء ديسمبر 12, 2017 8:50 am من طرف Admin

» فوائد و اضرار الحمص
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Emptyالسبت سبتمبر 02, 2017 7:59 pm من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Emptyالأحد أغسطس 13, 2017 9:29 am من طرف Admin

» فطيرة البطاطس
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Emptyالأحد أغسطس 13, 2017 9:18 am من طرف Admin

» مكونات خلطة بهارات الفاهيتا
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Emptyالسبت أغسطس 12, 2017 12:08 pm من طرف Admin

» الاطعمة السورية المتنوعة
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Emptyالأربعاء أغسطس 09, 2017 11:12 pm من طرف Admin

» عشبة الانيلي
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Emptyالأربعاء يوليو 05, 2017 5:09 pm من طرف زائر

نوفمبر 2024
الإثنينالثلاثاءالأربعاءالخميسالجمعةالسبتالأحد
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
اليوميةاليومية
التبادل الاعلاني

انشاء منتدى مجاني




 

 افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin



عدد المساهمات : 4080
تاريخ التسجيل : 07/04/2013

افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Empty
مُساهمةموضوع: افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث   افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث Emptyالسبت مارس 07, 2015 12:27 am

شرالبرتقال واليوسفى... مش بارميه فى الزبالة باغسل القشر دا وباحطو ف حلة يتسلق علىالنار نص سلقة بس وبعدين أصفيه من الميه بتاعتو وأسيبو يبرد خااااااااااااالص وبعدين أحطو على المش الفلاحى عندى وكمان لو كان عندى لبن وراب وقطع مش بارميه برضو بحطو ع المش اللى عندى وكمان الطماطم لو كان عندى شوية مستويين وخايفة يبوظو باضربهم فى الخلاط ......... وأحط شوية زيت صغيرييييييييييييين فى حلة على النار وأول مايسخن الزيت شوية أضيف عليه عصير الطماطم اللىعملتو وأسيب الخليط ياخد غلوتين ع النار وبعدين أطفى عليه من غير ما احط عليه أى حاجة تانية وبعد ما يبرد أعبيه فى أكياس حسب الإستعمال بتاعى بعد كدا ودى بتكون صلصة طماطم جاهزة للمكرونة والطبيخ بعد كدا وبتبقى ريحتها روووووووووووووووووووووووو عة فوق ماتتصورى ولو كنت عاوزة أستعملها للمكرونة باحطها فى حلة تفك على النار فىدقايق وأضيفلها شطة وكمون وملح فتحت علبة تونة و صفيتها من الزيت و حطيتها على السمك بعد ماسلقته مع ثوم و كمون و فرفرتهم بالشوكة حطيت كمان على التونة و اسمك المسلوق فلفلة كبيرة رومى مقطعة شرائح صغيرة جدا بصلة صغيرة جدا او ربع بصلة متوسطة مفرومة صغير ملح و كمون و فلفل و بطاطاية مسلوقة و اخلطة كله مع بعض و بيضة صغيرة و اعملى كور و دحرجى كل ده فى البقسماط ادهنى صينية بالزيت و حطى نص معلقة زيت صغيرة على كل كورة ودخليهم الفرن ربع ساعة بالكتيروهتكون احلى كفته سمك 
بواقي الطحينة يا بنات خففوها بشوية مية وف برطمان فالتلاجة بتنفع لبابا غنوج والفول¤¤
بواقي دقة الكشري¤¤ صفيها وحطيها ف زجاجة ف التلاجة خدي منها*عل الطحينةللفولبابا غنوج بس هتزودي الطحينة عليه 
بواقي المياه الغازية اللي بتتبقي من أي حد جمعيها فزجاجة نظفي بيها الأحواض والتواليت 
الرز الابيض العادي بحتفظ بيه وبعمل شويه عصاج واكسر بيضه على الرز مع شويه توابل واعملها زي الكبيبه محشيه عصاج وبغلفها البيض والبقسماط وبقليها .
 بواقي الفراخ . بنسلها من العظم وبحتفظ بيها في الثلاجه بعملها سندوتشات توست بدهن التوست زبده وافرش عليها ورق خس واحط الفراخ المتنسله وادخلهم التوست ولما بتسخن بصيف شرائح طماطم في كل سندوتش .بواقي اللحمه بعملها شاورما وسندوتشات .
العيش الفينو او التوست البايت بالنسبه للتوست هو متقطع جاهز اماالعيش الفينو انا بقطعه شرائح سميكه شويه وبحضر الوصفه بتعتي ,,,, 2بيضه معالق زبادي + بيكينج بودر+ شويه دقيق
 ..بالنسه للدقيق بضيف واخلط عايزه القوام زي قوام الكيكه بعدين اغمس العيش في الخلطه من الناحيتين واشيلها وانزلها في زيت سخن واحمرها واكمل الكميه وفي الاخر ارش على وشهم سكر بودرهعلى فكره ريحيه القلى بتبقا جميله وطعمها حلو اوي ومش بيشرب زيت نهائي انا بعملو على طول وده بسببالزبادي.
لو عندك توست عامليه كأنه عجين حطي عليه حشوة البيتزا ف الفرن احشيه جبنة واقليه ف طاسة تيفال قطعيه اشكال وغطسيه فالبيض وحمريه وكوليه كده اوحطي عليه بعدها شريحة جبنة ولانشون لو عندك رقاق عل طاسة او ف الفرن اعمليه فطيرة جبنة _جبنة وفلفل وطماطم_ضيفي_بيض _سوسيس_بسطرمة_لانشون
طبق المحشى اللىفاضل فى الفريزرويوم ماتعملى محشى جديد حطيه عليه بعدما يستوى 
بواقى البفتيك او البانيهبقطعهم و اضربهم فى الكبة بيبقوا مفرفتين افردهم على البيتزا بدل البسطرمة او السجق ممكن كمان تفرميهم و تحشى بيهم سمبوسك او اى فطائر مع فلفل كوبى مقطع صغير و زتون بالنسبة للسبانخ المطبوخة لما بيفيض منها طبق بركنه فىالفريزر لغاية لما يكون فى يوم عايزين نقضيها ببقايا الاكل بطلعه واحطه فى طبق وواكسر عليه بيضتين وملعقة دقيق وعودين بقدونس وملح وفلفل وابشر بصلة صغيرة واصبهم فى صينية وادخلها الفرن بيبقى طعمها خطير وممكن تكترى البيض حسبرغبتك لما تأوري البتنجان اعمليه بابا غنوج بجد مش هاتصدقيالنتيجة 
تأوير الكوسة فيه وصفات كتيرقشر الطماطم يتجمع ويتعمل صلصة قشر البرتقال غير الكيك معطر ويضاف لسائل غسيلالاطباق وكذلك قشر الليمون وكمان ممكن يضاف لتدميس الفول قشر الموز ف مسك تفتيح قشر البطاطس يفتح مسامالوش بواقى المكرونة ممكن تحطي المكرونة ف مصفة ف حلة فيها مية بتغليعشان تقلليلي الصلصة قلبيها وارفعيها عل طول وممكن كمان تهرسي المكرونة شوية وتخلطيها ببيضتين وحبة حليب وملح وفلفل واعمليها قرصعجة ‏@ او كملي عليها بكشري ‏@ لو عندك شوربة كريمة بالماشروم بواقي حطيهم عل بعض ف الفرن بدل ما تعملي باشمل لو باقي عندك مكرونة مسلوقة حطى عليها حبنة رومى وقلبي فى االحلة هتسيح وتبقي تحفة وممكن تقطعى عليها فلفل اخضر كمان بتكون جميلة 
جمعي بواقي من دول فطير ناشف كرواسون ناشف جلاش مستويبف باستري مستوي او حتي حبة كورن فليكس واغلي حليب عل قد الي هتحطيه من الي فات دوبي فيه القشطة كويس وحليهبالسكر وحطيه ف بايركس فوقالجلاش وعل الوش افرشيالكريمة وحطيها ف فرن سخن تحت الشوايةويطلع عندك احليصينية ام على

لو اللبن راب ممكن تشربية مع التمربيكون طعمة تحفة وممكن في الخلاط تضربيه مع موز وتمر او موز وسكر او موز وعسل ممكن يتشال فى الفريزر بس تقسميه ويستخدم كمان فى عمل المعجنات بدل اللبن العادى زى البيزا والفطائروكمان فى ناس بتعمل كيكه زبادى (بس انا مش بعملها ) بتبقى بالزبادى وبعدين تسقى شراب وترش بجوز الهند ممكن كمان تستخدميه فى تتبيل الدجاج المشوى والشاورما والبانيه شويه منه على التتبيل بخلى الطعم حلو بيتعمل بيه قرص بتبقي طرية وجميلة جدا
الفراخ : اللي بيتبقي بطلع منه العظم واسلق بطاطيتين ( 2 بطاطسواحطهم في الكبة يبقوا عجينة وبعدين بالبيض والبقسماط واحمرهم بيبقي تحفة
لو باقى بطاطس من صنية البطاطساخلي الفراخ لو كان عندك فراخ مع البطاطس وحطيهم بالخلاط مع البطاطس وحطي عليهم شوية ميه واضربيهم حمري بصله وشوية مشروم وبعدي ادلقي اللي ضربتيه عليهم وحطي كبايه كريمه وتبقى احلى شوربه اللي هيه جكن كريم سوب بس انتي ضايفه عليها حبة طماطم من الصنيه 

لو عندك بواقى سمك شليها فى الفريزر وممكن لما تجمعى شويه طلعيها فى يوم لوحدها واعمليها طاجن سمك بالفرن 
قطع السمك المقلى بصل مشوح وشرائح فلفل ..طماطم مكعبات رفيعه ونصف موب صلصه مع رشه بقدونس اخضر وبهارات وكمون وعلى الفرنسلقيبطاطسايه والا اتنين واهرسيها و وخرطي بقدونس وحطي عليهم السمك واعجني وبعدين صبعيهم وحطيهم بالدقيق والبيض والبقصمات وحمري وكلي احلى فش
تفرمي بصله فرم ايد صغير وتقليه في الزيت ولما لونه يصفر تنزلي عليه توم مهروس وسيبي معلقه من التوم على جنب لما تخلصي الوصفه ضيفيه على الصلصه قبل منتحطيها على السمك وفلفل حامي لو تحبي ...بعدين طماطم طازة متقطعة صغير وتقلبي كويس وبعدين نزلي عليهم شويه صلصه وقلبي كويس بعدين شويه كمون على ملح مع شويه مايه مش كثير وحطيهم على السمك الي عندك وعلى الفرن على طول .. اه وكمان ممكن تقلي بتنجان وبطاطس مش كثير وتوزيعهم في الصيتيه الاول السمك البيتنجان و البطاطس والفلفل الحامي مقلي وتنزلي الصلصه على الكل وعلى الفرن ...قطعي بططسايه طرنشات ورصيها في صنية الفرن او طاجن وخرطي المشروم وحمريه مع بصله ومكعب ماجي وخليهم فوق البطاطس وبعدين حطي السمك وعليهم جبنة مازوريلا وادلقي عليهم كباية كريمه او قشطه خففيها باللبن مع رشة فلفل اسود وملح واذا في اوريغانو يبقى احلى واجمل وسبيها تتحمر وتجمد في الفرن لغاية مالبطاطس تستوي يا سلام على الطعم كأنك في مطعم فرنساوي 
بواقى الفراخ بعملها كفتة بانية بطحنها مع شوية جزر مبشور وبضيف لها بشاميل تقيل عشان تتعجن بية مع ملح وفلفل وبصلة مكعبات صغيرة بعدين اصبعها وبعدين فى بيض وبقسماط واسيبها ساعة فى الثلاجة بعدين تتحمرلو عندك مورتة من تسيح الزبدة ومش عارفها تعملى بيها ايه المورته ممكن تضاف لطبق الفول او تضاف للبيض المقلى لو عندك مش حطيها عليه روعه بتخليه تحفه ممكن تضيفها لجبن ابيض وطماطم مكعبات مع فلفل رفيع ...سلاطه تحفه للسندوتشات ممكن تضيفى ملعقه منها لخلطه المحشى ,,,او اى خضار (بعد ما تعمليه ممكن على التسبيكه..لانها على النارمع البصل تتحرق يعنى تضاف معالشوربه ) بتزود محتوى الدهن والملح وبتدى طعم مختلف (خلى بالك انها حادقه لواستخدمتيها قللى الملح ) 
رز المحشي***‏_‏____اسلقي بصلتين وافصلي كل ورقة واحشيها وسويها معالباقي_او فلفل_طماطم‏ 
تورتة المحشي******لو عندك بواقي من الكرنب اعملي تورتة محشي (شيفشربينيرصي ف صينية نص الكرنب وبعدين الرز وبقيت الكرنب وسويه عادي الخضار المطبوخ__‏*‏*** **** ****‏_ف الفريزر ونكمل عليه لما نعمل نفسالنوع لو لحم باقي من طبيخ وعايزة ترجعيه اكنه مسلوق اغسليه بالمية الدافية واديله غلوه ف شوية مية وارمي ميته‏_
كباب حله
اللحم من 1 وصفري بصلة وحطي اللحم وملح وفلفل وفلفل اخضر وحطيه ف طاجن فالفرن &&& 
الفراخالمحشية&&& لو باقي عندك جزء كبيرادهنيها بالخلطة دي(صلصة_كاتشب_بهارات_ملح _فلفل_خل) وغطيها بفويل عل نار هادية ولماتسخن اكشفيها لو عايزة تغيريها او عندك كمية كبيرة الرز شوحيله حبة كبد وقوانص وشوية مكسرات ويبقي رز بالخلطة &الخضروات الطازجة&‏*‏*ا لجزرالزفاره *‏*البصل 1‏_خلليه 2‏_حطيها ف الشوربة تشيل 4‏_مع تدميس الفول 1‏_لو اتبقي جزء شيليه ف كيس بلاستيك 2‏_الاجزاء المزرعة افصيليها وشيليه ف كيس فالتلاجة 3‏_لو البصل بيفضي قطعيه صغير وجففيه ف الشمس بحبة ملح1‏_حشوه للرز بالبشامل 2‏_ف الكبسة الخليجي 2‏_افصلي الفراخ واعمليها شورمة 1‏_ 4‏_نكمل عليه ببقيت انواع الخضار ويبقي تورلي‏ 3_قطعيه مكعبات ودبليه عل النار وصفيه لشوربة العدس ‏4_يضرب ف الكبة ويحفظ فالفريزر

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://noelkitchen.yoo7.com
 
افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثالث
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الاول
» افكار وطرق الاستفادة من بقايا الطعام المنزلي الجزء الثاني
» افكار لطبخ الروبيان
» افكار ناجحة لاعداد الروبيان
» نصائح لمطبخك الثالث

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اللقمة الهنية  :: الفئة الأولى :: افكار ومعلومات عامة خاصة بالتغذية ونظافة المطبخ وصحة المجتمع-
انتقل الى: